В Україні усі медичні працівники стануть військовозобов’язаними

В Україні усі медичні працівники стануть військовозобов’язаними
МОЗ України спільно з Міноборони ініціює внесення змін до законодавства щодо військового обов’язку у частині визнання усіх медичних працівників військовозобов’язаними.

Про це повідомив в.о. Міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець, передає УНН з посиланням на прес-службу МОЗ.

Повідомляється, що медичний персонал буде братися на військовий облік за профілем підготовки та включатися до мобілізаційного резерву.

«До сьогодні залишається неврегульованим питання участі цивільних лікарів у наданні допомоги військовим пораненим в зоні АТО. Ми зіткнулись з проблемою, коли хірурга вищої категорії документально оформляють як фельдшера, як нижчий медперсонал. Так не має бути і ми цю ситуацію виправимо у найближчий час», - зазначив Лазоришинець.

Він поінформував, що останні шість років у більшості медвузів не було військових кафедр і на сьогодні маємо прогалини з відповідними знаннями серед цивільних лікарів. Однак, за словами очільника Міністерства, вже підготовлені відповідні нормативно-правові акти, які врегулюють це питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні усі медичні працівники стануть військовозобов’язаними
17 листопад, 2014, 16:24