Ковельська влада звертатиметься до Президента щодо підтримки сімей, загиблих в АТО

Ковельська влада звертатиметься до Президента щодо підтримки сімей, загиблих в АТО
Для підтримки сімей загиблих військовослужбовців міська влада Ковеля має намір звернутися до Президента України.

На адресу виконавчого комітету Ковельської міської ради надходять звернення родин сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції на Сході України, щодо забезпечення їх житлом, - повідомляє прес-служба ковельської мерії.

Кабінетом Міністрів України прийнято розпорядження від 13.08.2014 року за №729-р та Постанову від 23.09.2014р. № 476 щодо виділення з резервного фонду держбюджету коштів на закупівлю житла для сімей загиблих в АТО військовослужбовців.

З постанови КМУ вбачається, що за рахунок бюджетних коштів будуть забезпечуватися житлом ті сім’ї загиблих військовослужбовців, які перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов. Варто зазначити, що Волинській обласній державній адміністрації виділено на закупівлю житла 888,12 тисяч гривень.

Проте місту Ковелю для придбання житла сім’ям загиблих військових з цієї суми не виділено жодної гривні. Аби підтримати родини ковельчан, які загинули під час військових дій на Сході, міською владою Ковеля було надано квартиру матері загиблого Олександра Абрамчука, яка перебувала на обліку та потребувала поліпшення житлових умов. Крім того, на розгляді перебуває питання щодо забезпечення житлом сім’ї ще одного загиблого - командира мінометної батареї, капітана Анатолія Шиліка.

На сьогодні в місті Ковелі мешкає 6 сімей загиблих в АТО військовослужбовців. Однак, серед означеної категорії громадян є сім’ї, які забезпечені житлом відповідно до встановлених законодавством норм. Відповідно і підстави для взяття їх на квартирний облік, як тих, хто потребує поліпшення житлових умов, відсутні. Проте родини сімей загиблих військовослужбовців звертаються до органів місцевої влади, аби вирішити їх житлові питання. Оскільки в багатьох ЗМІ було озвучено інформацію, що держава забезпечить житлом родини загиблих солдат. Але наразі механізму надання житла на державному рівні не визначено та коштів на його придбання Ковель не отримував.

Міська влада діє згідно із законодавством: відповідно до статті 42 Житлового кодексу Української РСР жилі приміщення надаються тільки громадянам, які перебувають на квартирному обліку тих, хто потребує поліпшення житлових умов та внесені до єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Підставою для визнання потреби поліпшення житлових умов є забезпечення жилою площею нижче за рівень, що визначається виконавчим комітетом обласної ради народних депутатів разом з радою профспілок.

Відповідно до постанови виконавчого комітету Волинської обласної ради народних депутатів та президії обласної ради профспілок від 10.01.1985 року № 6, встановлено в містах Волинської області (Луцьку, Ковелі, Нововолинську та Володимирі-Волинському) мінімальну норму жилої площі на кожного члена сім'ї 6 квадратних метрів та середню забезпеченість - 7 квадратних метрів.

Під час засідання виконкому, яке відбулось 14 листопада, було розглянуто звернення громадян щодо вирішення квартирного питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельська влада звертатиметься до Президента щодо підтримки сімей, загиблих в АТО
17 листопад, 2014, 16:49