День жертв політичних репресій у Луцьку. ФОТО

День жертв політичних репресій у Луцьку. ФОТО
У Луцьку на Замковій площі вшанували пам’ять жертв політичних репресій – з панахидою та квітами, але без промов чиновників.

Вшанування відбулося 20 травня – у День пам’яті жертв політичних репресій.

Вшанувати загиблих, репресованих і закатованих прийшло кілька десятків лучан. Вшанування обмежилося панахидою і покладанням квітів до пам’ятника жертвам політичних репресій, який встановлений на Замковій площі, праворуч від костелу Петра і Павла.

Покласти квіти до пам’ятника прийшли зокрема луцький міський голова Микола Романюк,секретар ради Григорій Пустовіт, голова волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, голова Волинської облради Володимир Войтович, заступники губернатора Олександр Курилюк та Олександр Башкаленко.

Відправивши панахиду, володимир-волинський єпископ УПЦ КП Матфей (Шевчук) закликав присутніх не забувати вшановувати пам’ять тих, хто постраждав за власні переконання, і приводити до пам’ятника у дні пам’яті дітей.

«Безбожна влада, яка викорчувала з розуміння поняття любові, розуміння, співчуття, християнської гідності закатувала мільйони. І наш обов’язок пам’ятати їх… Поки ми живемо, молимося, ми не повинні забувати тих, кого немає, котрі стали жертвами політичних інтриг і режимів», - зазначив священнослужитель.

По тому, вшанування завершилося і обійшлося без промов представників влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.