Люстрація може оминути судову гілку

Люстрація може оминути судову гілку
Верховний суд може заблокувати суддівську люстрацію.

Звернення Верховного суду до Конституційного суду України щодо перевірки неконституційності окремих положень Закону «Про очищення влади» може призвести до втрати судовою гілкою влади шансу на очищення. Про це Міністр юстиції Павло Петренко написав на своїй сторінці у Facebook, - пише Укрінформ.

«Закон «Про очищення влади», який повинен виконуватися в тому числі й судовою системою, - це реальний шанс провести очищення всіх гілок влади, зокрема, й третьої. Натомість подібні дії Верховного суду, на жаль, можуть призвести до втрати судовою гілкою влади другого шансу на очищення», - зазначив Петренко.

За словами очільника Мін’юсту, звернення Верховного суду до КСУ щодо нібито неконституційності закону «Про очищення влади» є дуже прикрим кроком.

«Мені дуже прикро як Міністру юстиції, як людині, яка готувала перший закон і мала відношення до закону «Про очищення влади», що в тій ситуації, коли виконавча гілка влади і уряд реальними діями проводять люстрацію, судова система навпаки всіляко опирається цьому... Хочу наголосити, якщо не використати цей шанс на очищення, то вже незабаром може виникнути ситуація, коли народ власноруч проведе люстрацію судової системи . Ми не маємо права цього допустити», - зауважив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Иным людям богатство только и приносит, что страх потерять его."
Відповісти
Останні новини
Люстрація може оминути судову гілку
17 листопад, 2014, 23:14