На Волині все більше користуються електронними цифровим підписом

На Волині все більше користуються електронними цифровим підписом
Вже у листопаді до спільноти користувачів електронним цифровим підписом долучилося 455 платників податків Волині.

Упродовж листопада 2014 року підрозділи реєстрації користувачів Акредитований центр сертифікації ключів(АЦСК) на Волині посилені сертифікати на ключі електронного цифрового підпису видали 455 платникам, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

А з початку року послугою електронного цифрового підпису на Волині скористалося 16826 представників бізнесу та громадян.

Близько 75 відсотків від охочих скористатися електронним цифровим підписом – це підприємці – фізичні особи та громадяни. Чверть відвідувачів підрозділів реєстрації користувачів на Волині – бухгалтери та керівники юридичних осіб.

«Сертифікати електронного цифрового підпису користуються незмінним попитом серед платників податків Волині. Така зацікавленість пояснюється простотою та зручністю цього сервісу. Отож, ми сподіваємося, що і надалі волинські платники податків виявлятимуть бажання до активного впровадження у свою бізнес-діяльність сучасних технологій», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Нагадаємо, що з 1 січня поточного року Акредитований центр сертифікації ключів перейшов на використання двох посилених сертифікатів відкритого ключа.

За словами фахівців ДФС, такий формат криптографічних повідомлень унеможливить підробку ключів та посилить захист інформації від сторонніх осіб.

Для зручності користувачів всі сертифікати, які були отримані до 1 січня 2014 року, також є дійсними протягом 2 років з моменту їх отримання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ГУ ДФС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині все більше користуються електронними цифровим підписом
18 листопад, 2014, 10:55