У Луцьку мізкували, що робити із ринком на Єршова

У Луцьку мізкували, що робити із ринком на Єршова
В обласному центрі Волині хочуть провести громадські слухання щодо проблем авторинку на Єршова.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 18 листопада.

За словами секретаря міської ради Сергія Григоренка, він не проти, щоб у Луцьку був авторинок, однак не погоджується із тим станом, у якому цей ринок зараз перебуває, адже там антисанітарія та безлад.

Сергій Григоренко зазначив, що «одним розчерком пера ринок не закрити, адже там працюють люди, яким треба годувати свої сім'ї». Він запропонував провести громадські слухання, на які запросити представників влади, підприємців, котрі торгують на ринку, та підприємців, які бажають надати свої ділянки для перенесення авторинку.

За словами Григоренка, він дізнався, що у 2002 році розпорядженням Луцької міської ради двом майданчикам на вулиці Єршова, 6 надали статус авторинку.

«Це було розпорядження, навіть не рішення, і зроблено це було у міжсесійний період», - зауважив Григоренко.

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев повідомив, що головне завдання - не ліквідувати ринок, а навести там порядок, дати людям альтернативу.

Сергій Григоренко додав, що в дні торгівлі туди заїжджає понад 5 тисяч машин.

«На сьогодні є три потенційні претенденти, які зацікавлені презентувати свої майданчики під авторинок», - констатував він.

Депутат Богдан Шиба згадав, що спроба розібратися із авторинком була ще у 2008 році, однак тоді влада і підприємці не знайшли спільної мови.

Ідею із перенесенням ринку у інше місце він вважає утопічною, адже люди уже звикли, що він знаходиться на Єршова. Тим паче купувати і продавати автомобілі сюди приїжджають люди зі всієї України.

«Ідея із перенесенням ринку є безперспективною. Чи не краще було б дати підприємцю землю в оренду, щоб він створив нормальні умови для роботи авторинку», - зауважив Шиба.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Григоренко був коли-небудь на авторинку,він знає що там робиться,яка там антисанітарія?Там чистіше ніж в його кишенях,забруднених грошима,які йому пхають,його колеги депутати(всі знають Хто)за те щоб перенесли авторинок на Сахарний
Відповісти
Останні новини
У Луцьку мізкували, що робити із ринком на Єршова
18 листопад, 2014, 15:14