Апеляційний суд скасував вирок щодо непокори бійця 51-ї бригади. ФОТО

Апеляційний суд скасував вирок щодо непокори бійця 51-ї бригади. ФОТО
Апеляційний суд Волинської області скасував вирок суду щодо непокори військовослужбовця Павла Середюка, направивши справу бійця на новий розгляд.

Таке рішення ухвалили у вівторок, 18 листопада.

Павла Середюка з Ратнівського району звинувачували у відмові виконувати наказ командира військової частини за статею 402 ч.1 КК України (Непокора).

Міський суд Володимира-Волинського засудив бійця 51ї бригади на шість місяців службового обмеження та стягнення на користь держави 10% від заробітку військового.

В апеляції адвокат Василь Нагорний вказав на неповноту судового слідства та не взяття до уваги обставин, що спонукали Середюка відмовитися виконати наказ.

До слова, мобілізований на утриманні має двоє неповнолітніх дітей, батьків-інвалідів та дружину, яка втратила дитину, коли його відправляли на Схід.

«Я не проти служити, не проти їхати, але не знаю куди діти батьків. Я прошу суд винести правильне рішення і сподіваюся, що мене виправдають», - звернувся до судді Павло Середюк.

Суддя задовольнив апеляційну скаргу частково: скасував вирок щодо неповноти судового слідства та направив провадження на новий розгляд суду першої інстанції, а також з’ясувати чи законно Павла Середюка мобілізували на військову службу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Апеляційний суд скасував вирок щодо непокори бійця 51-ї бригади. ФОТО
18 листопад, 2014, 17:42