У Луцьку можуть заборонити зводити будівлі більше 9 поверхів

У Луцьку можуть заборонити зводити будівлі більше 9 поверхів
Через неможливість гарантувати пожежну безпеку висотних будівель в управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області хочуть заборонити будувати у Луцьку висотки більше 9 поверхів.

Про це заявив начальник управління Володимир Грушовінчук під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у середу, 19 листопада, - передає Громадське.Волинь.

Йдеться зокрема про те, що часто забудовники оформляють документацію на 9 поверхів, а потім, «добудовують» ще кілька поверхів, бо «так дешевше», – каже Грушовінчук.

Тому він запроопонував на засіданні комісії рекомендувати Державній архітектурно-будівельній інспекції заборонити нове будівництво вище 9 поверхів. Рішення підтримали.

Ще один мотив такого рішення – відсутність у Луцьку пожежних автомобілів із пожежними драбинами, які б «дотягували» до верхніх поверхів.

За словами заступника луцького міського голови Лариси Соколовської, гроші на неї будуть намагатися знайти у держбюджеті в 2015 році. Однак Володимир Гушовінчук відзначив, що це навряд чи вдасться зробити, бо такі витрати «у Києві» не профінансують.

Також начальник управління ДСНС відзначив, що у багатьох висотках, наприклад, на Київському майдані, 6 пожежні рукави та щитки розташовані на нижніх поверхах, тому з них не буде користі, якщо пожежа виникне зверху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви ж приймали ті будинки в експлуатацію!
Відповісти
гвинтокрил...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку можуть заборонити зводити будівлі більше 9 поверхів
19 листопад, 2014, 11:01