На Волині візьмуть під контроль фінансову прозорість управлінь охорони здоров’я

На Волині візьмуть під контроль фінансову прозорість управлінь охорони здоров’я
У чотирьох областях України стартує проект «Підвищення фінансової прозорості та бюджетної підзвітності місцевих управлінь охорони здоров’я».

Про це пише "Четверта Влада" за інформацією активістки Ольги Бузулук.

У рамках проекту протягом шести місяців проводитимуть антикорупційний моніторинг державних закупівель у сфері охорони здоров’я в чотирьох областях: Волинській, Запорізькій, Херсонській, Чернігівській.

Мета – запровадити комплексну систему громадського контролю за повнотою бюджетних видатків з цільових програм та здійсненням закупівель розпорядниками бюджетних коштів, які відповідальні за централізовану закупівлю ліків, медичного обладнання, товарів та послуг для закладів охорони здоров`я та уразливих верств населення.

Це дозволить підвищити ефективність та прозорість використання бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я в області.

Для досягнення мети планується також створити групу з зацікавлених громадських аудиторів, уразливих груп населення, профільних волинських громадських організацій, місцевих депутатів та журналістів, що зацікавлені даною тематикою на Волині.

Крім того, буде підготовлено громадські бюджети за 2014 та 2015 роки, сфокусованих на сфері охорони здоров’я, відповідно до методології, розробленої експертами Центру політичних студій та аналітики (місто Київ).

Якщо виявлятимуть факти, що можуть свідчити про порушення законодавства, такі дані поширюватимуться серед волинських ЗМІ та передаватимуться відповідальним чиновникам і правоохоронним органам області.

В області проект реалізовують представники організацій: Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу, Правозахисна фундація «МАВІКОМ», ГО «Процвітання».

Моніторинг державних закупівель фінансується міжнародним фондом «Відродження»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині візьмуть під контроль фінансову прозорість управлінь охорони здоров’я
19 листопад, 2014, 14:45