Волинь зустріла учасників патріотичної акції з Польщі «Бігом на Майдан». ФОТО

Волинь зустріла учасників патріотичної акції з Польщі  «Бігом на Майдан». ФОТО
Учасники польсько-українського марафону минули кордон та пробігли через Любомль та Ковель.

Близько сьомої ранку кордон Волинської митниці, а саме прикордонний перехід Дорогуськ-Ягодин, що у Любомльському районі перетнули польські журналісти, - повідомляє видання "Буг".

На Любомльщині понад десять учасників акції гостинно зустріли із хлібом-сіллю. Гостей привітав голова Любомльської РДА Ігор Торба. Журналіст видання «Newsweek» Марта Цястох, зокрема, сказала, що польські журналісти, як і всі поляки дуже переживають за ті події, які нині в Україні, і цим пробігом хочуть вшанувати пам’ять людей, які загинули на Майдані та висловити свою підтримку українцям, які за європейські цінності готові віддати навіть своє життя.

У свою чергу, на знак прояву солідарності та підтримки разом із журналістами деяку відстань пробігли і наші любомльські спортсмени та кореспондент інтернет-видання Буг з українськими прапорами.

У Ковелі ж поляків чекав не менш теплий прийом. Їх зустрічала молодь, спортсмени Ковельщини з українськими та польськими прапорами, - повідомляє "проКовель".

Найбільш символічним моментом було виконання молоддю Гімну України. Відчувався справжній дух патріотизму, єдності і незламності.

Учасники акції поспілкувалися з юнацтвом, подякували за підтримку та продовжили міжнародний забіг «Пробігом на Майдан». Спортсмени Люблинецької ДЮСШ та КДЮСШ міста Ковеля здійснили спільний пробіг разом з польськими марафонцями.
У Києві також запланований спільний пробіг із мешканцями столиці.

Нагадаємо, 18 листопада у Варшаві (Польща) стартував міжнародний забіг «Пробігом на Майдан», який фінішуватиме в Києві, 21 листопада, у День Гідності та Свободи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь зустріла учасників патріотичної акції з Польщі «Бігом на Майдан». ФОТО
19 листопад, 2014, 15:22