На Волині за хабарництво судитимуть суддю

На Волині  за хабарництво судитимуть суддю
Апеляційний суд Волині задовільнив апеляційну скаргу прокуратури та скасував вирок суду першої інстанції щодо судді Червоноградського міського суду Львівської області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Нагадаємо, Ковельським міськрайонним судом у серпні цього року його було визнано винним в одержанні неправомірної вигоди.

Слідством було встановлено, що цей суддя одержав від громадянина, щодо якого складались протоколи за вчинення адміністративного правопорушення, 1200 доларів США за призначення мінімального стягнення.

Вироком суду служителю Феміди було призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням двохрічного випробувального терміну. Його також було позбавлено другого кваліфікаційного класу судді та права 3 роки займати посади, пов’язані з відправленням правосуддя.

Між тим, прокуратура наполягала на суворішому покаранні для судді й оскаржила це рішення у зв’язку з невідповідністю призначеного покарання особі засудженого та безпідставним виключенням з дій обвинуваченого корисливого мотиву.

Нині Апеляційним судом Волинської області апеляційну скаргу прокурора задоволено, а кримінальну справу щодо судді направлено на новий судовий розгляд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині за хабарництво судитимуть суддю
19 листопад, 2014, 16:51