У Волинському краєзнавчому музеї вшанують жертв голодомору

У Волинському краєзнавчому музеї вшанують жертв голодомору
У Волинському краєзнавчому музеї, відбудеться історична година «Свіча пам’яті», присвячена пам’яті жертв голодомору 1932–1933 років в Україні.

Захід пройде 20 листопада, о 12.00, - повідомляють організатори.

Відомі в історії три голодомори 1921–1923, 1932–1933, 1946–1947 років були спланованою злочинною акцією проти української нації. Це підтверджено численними документами, спогадами очевидців. Найстрашніший і найжорстокіший голодомор 1932–1933 років просто замовчувався, бо це була очевидна політична репресія проти українського етносу.

У виставковій залі музею розгорнуто фотодокументальну виставку «Ми звинувачуємо! Голодомор 1932–1933 років – геноцид українського народу», яка підготовлена Українським інститутом національної пам’яті. В документах розриваються причини, сама трагедія і її наслідки. Окремий розділ становлять спогади очевидців лихоліття.

На виставці представлено документи видань партійних і державних органів влади, частина матеріалів з фондів Волинського краєзнавчого музею, зокрема, копії львівських та волинських газетних видань «Діло» та «Українська нива», в яких міститься матеріал про прагнення допомогти населенню України, яке голодувало, та створення Громадського комітету рятунку України, а також спогади Григорія Гуртового, відомого краєзнавця, засновника Торчинського народного історичного музею.

З матеріалами виставки учасників заходу познайомить старший науковий співробітник відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею Сергій Лис.

Учасники заходу також переглянуть фільм «Голодомор. Україна – XXст.»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Волинському краєзнавчому музеї вшанують жертв голодомору
19 листопад, 2014, 17:46