Українці вважають, що за Євромайданом стоїть Захід або опозиція, - опитування

Українці вважають, що за Євромайданом стоїть Захід або опозиція, - опитування
Майже третина українців вважають події Євромайдану державним переворотом.

Такими є результати опитування громадської думки, який провів Фонд “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва”, - повідомляє телеканал "24".

“Державним переворотом” визначають Євромайдан 31% населення, причому 16% думають, що цей “переворот” був підготовлений політичною опозицією, а 15% певні, що він був здійснений за підтримки Заходу. Лише 38% українців вважають, що Євромайдан був “усвідомленою боротьбою громадян, що об’єднались на захист своїх прав”.

У регіонах ставлення до Євромайдану теж різне. На заході країни 70,5% та в центрі 48% вважають, що це була боротьба за свої права. На півдні країни - 34% вважають Майдан “державним переворотом”. На сході думки поділились - 44% вважають, що це були акції протесту за свої права, і 40% - державний переворот.

А от на Донбасі оцінки майже одностайні: 72% вважають, що Євромайдан був державним переворотом, причому 51% впевнені, що цей переворот здійснений за підтримки Заходу. І лише 11% жителів Донбасу вважають, що це була боротьба за свої права.

Опитування провів фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 9 до 18 жовтня 2014 року у 110-ти населених пунктах у всіх областях України, крім АР Крим. У ньому взяли участь 2025 респондентів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
починають по трохи прозривати
Відповісти
Останні новини
Українці вважають, що за Євромайданом стоїть Захід або опозиція, - опитування
19 листопад, 2014, 20:30