Волинські газовики витратять 33 мільйони на покращення

Волинські газовики витратять 33 мільйони на покращення
ПАТ «Волиньгаз» планує у 2015 році для реконструкції, модернізації, капітального ремонту та заміни об’єктів газопостачання, оснащення приладами обліку газу та покращення роботи служб підприємства інвестувати 33,5 мільйона гривень.

Про це повідоляє прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Проект Інвестпрограми підприємства на наступний рік доступний на сайті товариства. З ним може ознайомитися кожен споживач та надати свої пропозиції та зауваження до 17 грудня 2014 року за вказаними координатами на веб-сайті.

Інвестиційна програма передбачає фінансування заходів для покращення безпеки газопостачання та роботи служб підприємства.

Зокрема, газовики планують установити лічильники газу на суму в 7,9 мільйонів гривень, провести модернізацію, заміну та ремонт споруд на газорозподільчих мереж та споруд на суму в понад 10 мільйонів гривень, зробити капітальний ремонт та заміну газових мереж вартістю 1,6 млн гривень, закупити транспорт для аварійно-диспетчерських служб та служб підземних газопроводів, придбати обладнання для обстеження та діагностики стану газових мереж та споруд на них.

«Заходи, передбачені в Інвестиційних програмах, дозволяють підприємству підтримувати безперебійне та безаварійне газопостачання. Втім, реалізація Інвестиційної програми у 2014 році надзвичайно важка. Оскільки фінансування програми залежить від отримання тарифної виручки, що значно зменшилася у зв’язку з падінням обсягів споживання газу, за три квартали нинішнього року вдалося виконати лише 51% запланованого. Але усі ці витрати направлені на заміну застарілого запірно-регулюючого обладнання, газопроводів, модернізації мереж», - наголошує перший заступник голови правління-головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

При існуючих об’ємах споживання газу для виконання завдань 2015 року необхідне стабільне надходження виручки, що закладена в тарифи на транспортування та постачання блакитного палива, та згода на коригування тарифу від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Адже в іншому випадку коштів для виконання Інвестпрограми брати буде ні з чого.

Пріоритетом витрат Інвестиційної програми ПАТ «Волиньгаз» є заходи для забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання до осель волинян та підприємств і закладів області.

Довідково:
Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Волиньгаз» забезпечує природним газом 235 тисяч сімей волинян. У 2013-му році загальний обсяг транспортування склав 586,3 мільйонів кубічних метрів На 1 січня 2014 року у Волинській області експлуатується 7644,7 км розподільних газопроводів. ПАТ «Волиньгаз» - у трійці найбільших платників податків області. У минулому році підприємство сплатило 66,5 мільйонів гривень податків і внесків до бюджетів всіх рівнів. Серед найбільших наших клієнтів ПАТ «Волиньгаз» - підприємства харчової промисловості. Зокрема, Гнідавський цукровий завод, Європацукор, Теремно-Хліб, Володимир-Волинська птахофабрика, Волиньхолдінг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські газовики витратять 33 мільйони на покращення
20 листопад, 2014, 09:51