У Луцьку син-шизофренік убив матір, а потім кілька днів «лікував» її

У Луцьку син-шизофренік убив матір, а потім кілька днів «лікував» її
Моторошна історія трапилася у Луцьку: син убив матір, після чого ще декілька діб «доглядав» її, вважаючи, що ненька просто захворіла і заснула.

У Леоніда розвинулася шизофренія після того, як у 2000 році вийняв з петлі свого рідного брата. Тоді для психіки 24-річного чоловіка це стало непоправним ударом, - пише «Вісник і К».

Сусіди на Леоніда скаржилися, але рідко: ну, замахнеться на когось палкою в період загострення хвороби, проте суттєвої шкоди не завдавав нікому. Батьки жити з ним не могли, переїхали у село. Мати інколи приїжджала, готувала їсти, прибирала. Син її бив. Жінка не скаржилась - не хотіла, щоб єдину кровинку «закрили» у психлікарні.

Якось жінка приїхала навести лад у квартирі сина. Жила тут декілька днів. З чого виник конфлікт - зараз сказати достеменно важко. Сам Леонід каже, що мати не захотіла йти митися, коли він її про це попросив.

«Під час сварки я вдарив матір по обличчю, після чого взяв шматок дошки з меблевої стінки, що лежала біля порогу кімнати, та стукнув нею по голові. Після цього вона пішла у ванну, а я приліг на ліжко відпочити. Мати в цей час милася та сміялася. Згодом я заснув», - давав покази Леонід уже на слідстві.

Коли чоловік прокинувся серед ночі і побачив, що матір лежить на підлозі у ванній, він її накрив ковдрою, щоб не замерзла. А вранці турботливо переніс на ліжко. Очевидно, в цей час жінка була уже мертва. Син почав хвилюватися - у матері мінявся колір обличчя.

«Колір обличчя з блідого чомусь потемнішав, - сказав він згодом слідчому. - Саме тому я поїв матір чаєм, давав їй пігулки Анальгін, намагався помити, оскільки її шкіра дуже потемніла»
.
Скільки днів Леонід «годував» мертву жінку, судмедексперт точно не встановив. Але не менше трьох. Бачачи, що жінка не встає з ліжка, Леонід занепокоївся і сам викликав міліцію та лікаря.

Правоохоронців у житло не пустив. Казав, що чоловік, який прийшов, був не у формі, тому засумнівався, що він є справжнім міліціонером. Натомість медику двері відчинив.

«До мене прийшла жінка та повідомила, що вона дільничний лікар, саме тому я впустив її у квартиру. Я повідомив лікарю, що моїй матері погано, вона потемніла та запухла. Попросив у лікарки вітамінів та ліків від опіків. Вона погодилася та повідомила, що наступного дня все принесе».

Пізніше прокурор міста Луцька Юрій Сушик розповів, що коли медик, зайшовши в квартиру, відчула трупний запах, то дуже злякалася. Її врятувало те, що вона не стала сперечатися з неадекватним чоловіком і зорієнтувалася, що саме йому треба сказати.

Відбувся суд. Він встановив вину Леоніда у смерті його матері. Йому призначили примусове лікування. На волю він може вийти уже через півроку.

«Після того, як вирок набирає чинності, людину поміщають у психіатричний заклад, де вона проходить лікування, - пояснив нюанси законодавства Юрій Сушик. - Кожні шість місяців комісія лікарів проводить обстеження. Якщо приходить до висновку, що людина вилікувалася, її випускають. Якщо ж ще потребує лікування, вони звертаються до суду для продовження терміну примусового лікування».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"На волю він може вийти уже через півроку."
Відповісти
Останні новини
У Луцьку син-шизофренік убив матір, а потім кілька днів «лікував» її
20 листопад, 2014, 12:20