На Волині продовжують працювати «нелегали»

На Волині продовжують працювати «нелегали»
Лише з 26 трудовими нелегалами працедавці оформили трудові стосунки в ході контрольно-перевірочних заходів органів ДФС, а працю ще 889 трудових нелегалів легалізували у результаті роз’яснювальних робіт фахівців ДФС спільно з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Як свідчить практика, найчастіше працю необлікованих найманих працівників використовують підприємці - фізичні особи, - повідомляють у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Зокрема, протягом десяти місяців 2014 року такі факти встановлено у 265 волинських підприємців. Разом з тим, непоодинокі випадки неофіційного працевлаштування виявлено у 62 юридичних осіб.

«На жаль доводиться констатувати, що певна група представників бізнесу не зважає на вимоги законодавства і продовжує використовувати працю нелегальних працівників. Ми намагаємося активно впливати, як правило, не фіскальними заходами на таку позицію бізнесу. Однак, лише за підтримки працівників, які повинні вимагати принаймні найменших соціальних гарантій, ефект цієї роботи буде максимальним», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

За словами керівника ГУ ДФС в області, завдяки офіційно виплаченій зарплаті легалізованим найманим працівникам до бюджету додатково надійшло 200 тисяч гривень ПДФО та 545 тисяч гривень ЄСВ.

«В умовах соціально-економічної нестабільності ці додаткові надходження вкрай важливі. Тому саме від спільної відповідальної позиції бізнесу і громадян певною мірою залежить стан фінансування соціальних програм», - підсумував Віталій Чуй.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині продовжують працювати «нелегали»
20 листопад, 2014, 13:16