Волинські волонтери почали виготовляти іменні жетони для бійців

Волинські волонтери почали виготовляти іменні жетони для бійців
Допоки чиновники говорять про потребу виготовлення для бійців АТО іменних жетонів, їхнє виробництво у Луцьку вже розпочали волонтери.

Про це повідомляє IA ZIK.

За словами керівника напрямку допомоги пораненим Волинського обласного координаційного центру допомоги учасникам АТО Наталки Толмачової, ідея виробництва іменних жетонів для військових – не нова.

«Про потрібність жетонів говорять усі. Тому що проблема ідентифікації тіл дуже гостро стоїть. І аналіз ДНК робити – це одне. Це дуже дороговартісна процедура, і значно простіше, коли є жетон. Звичайно, краще, аби вони не знадобилися. Але вони потрібні, про це всі говорять, та міністерство оборони донині витає у своїх хмарах. Ми ж робимо те, що можемо зробити», – зазначила Толмачова.

Ідея з виробництвом іменних жетонів на Волині зародилася у Луцькому війьковому госпіталі. Адже хлопці зрозуміли, що будуть повертатися на Схід, і хотіли зробити жетони.

«Я знайшла в Києві людину, яка це робила і яка це робить. Алекс Кобко – дуже хороша людина, дуже хороший товариш. Він запропонував робити їх безкоштовно для бійців. Він шукав і далі шукає спонсорську допомогу. Зараз він запропонував ідею робити патріотичні жетони для усіх охочих, гроші від продажу яких ідуть на виготовлення іменних жетонів для бійців АТО. Він коштує 65 гривень. За ці гроші можна зробити два жетони для наших хлопців», – зазначила волонтерка.

Вона зізналася: «Виник момент, коли в луцькому госпіталі назбиралося чимало охочих, хлопці питають «коли-коли», а я нічого не можу зробити, бо в Алекса немає коштів. Я на Фейсбуці оголосила про потреби про бажання зібрати гроші. Відгукнулися наші класні люди, яких немало в Луцьку. Я назбирала деяку суму, але знайшлися доброчинці, які зробили це безкоштовно. Люди не хочуть себе афішувати, вони роблять це ночами десь у цеху. Вони вже зробили для нас близько 90 жетонів. Зараз я назбирала нову партію охочих, віддаю їм в роботу».

Волинські волонтери підтримали ідею киян щодо виробництва патріотичних жетонів для всіх охочих допомогти армії.

«Вони коштуватимуть всього 20 гривень. Але для бійців АТО іменні жетони вироблятимуть безкоштовно. Всі кошти, які ми зберемо, будуть направлені на те, щоб наших хлопчиків, які повертаються у зону АТО, одягнути, знайти їм теплу білизну, теплі берці, бушлати і так далі», – розповіла Наталка Толмачова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Умничка, дай тебе боже здоровья. Слава Луцким Патриоткам.
Відповісти
дайте координати, підтримаєм фінансами!
Відповісти
Добрый день.
Я работаю на "Моторе", мы сделали благотворительную помощь 4000 тыс. жетонов для батальёна "Волынь". Это конечно мелочь из того сколько завод передал материалов, топлива, електроинструмента, тепловизоров, бронижелетов и тд., но все же.
Відповісти
Пиарять не всех.
Відповісти
Останні новини
Волинські волонтери почали виготовляти іменні жетони для бійців
20 листопад, 2014, 13:48