Волинський нардеп вимагає в Азарова підняти ціни на молочну сировину

Волинський нардеп вимагає в Азарова підняти ціни на молочну сировину
Волинський нардеп Віктор Олійник вимагає в Азарова справедливої для селян ціни на молоко.

Про це повідомляє прес-служба волинського БЮТу.

У своєму депутатському запиті до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова народний депутат України (фракція «БЮТ – «Батьківщина») Віктор Олійник порушив наболілу не тільки для волинських селян, а й для сільських товаровиробників усієї України проблему ціноутворення на сировину для молокопереробних підприємств.

«Роздрібна ціна 1 літра молока в Україні в середньому складає 8 гривень за 1 літр,- йдеться у депутатському запиті. - А закупівельна у селянина – 2 гривні за літр. Тобто молокопереробні підприємства отримують надприбутки, а безпосередні виробники молока - селяни, покривають лише витрати на утримання худоби, залишаючись узагалі без оплати за важку працю. Тому вирощувати велику рогату худобу з метою продажу молока сьогодні не вигідно».

Народний депутат переконаний: знецінення молочної сировини неминуче призведе до різкого зменшення поголів‘я корів, і, як наслідок, занепаду молочної галузі в цілому. Так, наприклад, лише на Волині протягом 2011 року поголів‘я худоби зменшилось на 1400 голів.

Ціну на молочну сировину не врегулював прийнятий цього року Меморандум про узгодження дій щодо стабілізації ситуації на ринку молока та молокопродуктів. Тому народний депутат Віктор Олійник звернувся до Прем’єр-міністра Миколи Азарова щодо термінового прийняття Кабінетом Міністрів України Постанови про встановлення мінімальних закупівельних цін на молоко та молочну сировину на рівні забезпечення селянину стабільного прибутку з урахуванням об‘єктивних середньогалузевих витрат молокопереробних підприємств.

На думку Віктора Степановича, ціна на молоко із особистих селянських господарств має бути не нижчою від 3,5 – 4,0 гривні за 1 літр, йдеться у повідомленні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
такої ціни ніколи не буде, тому що краще олігархам завозити "молоко" із-за кордону чи бовтати хімічне молоко, як дати ціну своім людям
Відповісти
Останні новини
Волинський нардеп вимагає в Азарова підняти ціни на молочну сировину
21 травень, 2012, 13:28