У Луцьку відкрили фотостенд Героям Майдану. ФОТО

У Луцьку відкрили фотостенд Героям Майдану. ФОТО
Пам’ятну дошку героям Небесної Сотні відкрили на Театральному майдані Луцька 20 листопада.

Тут – фотографії людей, що загинули під час Революції Гідності, інформація про місце народження та дату народження і дату смерті. Фотостенд обладнаний підсвіткою, а також підставкою, де можна розмістити лампадки й свічки.

Міський голова Луцька Микола Романюк, який прийшов на відкриття дошки, подякував ідейникам розміщення фотостенду героям Майдану Ігорю Алєксєєву та його дружині, луцькому фотографу Ірині Мельник.

Як інформував мер, на облаштування пам’ятної дошки з міського бюджету виділили близько 50 тисяч гривень, а зовнішній вигляд фотостенду забезпечило ТЗОВ «Факторія».

Також мер Луцька зазначив, що на Театральному майдані міста буде розташований фотостенд, присвячений загиблим волинянам під час Революції Гідності, а на меморіалі Вічної Слави в Луцьку встановлять стелу Волинським героям Майдану.

«Цей фотостенд – не увіковічення пам’яті. Увіковічення пам’яті – це меморіальні стели. Сама задумка цього фотостенду – життя біжить. Я хотів би, щоб молоді люди, проходячи повз, зупинилися і могли прочитати, про кого йдеться. Щоб вони знали, завдяки кому вони живуть на цій землі», - підкреслив Микола Романюк.

Ідеолог фотостенду Ігор Алєксєєв наголосив, що автором фотостенду з іменами Героїв Небесної Сотні є луцький фотограф Ірина Мельник, яка «віддала дуже багато власних сил і здоров’я».

«Ця людина фактично вклала душу в цей постер і частину свого здоров’я. Вона – «мама» цього стенду», - інформував Алєксєєв.
Громадський діяч Володимир Пащенко разом з мером Луцька Миколою Романюком
Громадський діяч Володимир Пащенко разом з мером Луцька Миколою Романюком
Ігор Алєксєєв та Микола Романюк
Ігор Алєксєєв та Микола Романюк

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Беззаперечно важливо пам'ятати людей, що загинули на майдані. Але сума якась завелика за шматок фрезованого композиту, друк та кілька лампочок!?!
Відповісти
Підтримую повністю!!! хороша ідея, і непогано вийшло, але 50 тис грн?!! ви що смієтесь?.. це навіть половини суми не коштує... скільки можна красти... задовбали.
Відповісти
і знову теж саме, та які 50 тис грн на стенд, скільки ж можа наживатись на чужому горі? звичайний стенд не можуть зробити, щоб нічого не вкрасти...
Відповісти
то це революція гідності ?! - знову беремо із бюджету і перераховуємо самим "бідним". але не це страшно - страшно те, що ми про це все всі знаємо і мовчимо, і будемо сьогодні разом всі співати гімн і на завтра все лишиться так само, як і було рік тому. чи ми сьогодні щось поміняємо? сьогодні солдати ідуть в порваних черевиках на схід - а не поїхати вони не можуть і нема де взяти 500 гривень на цілі черевики???
Відповісти
Да я не буду заперечувати рохі дорого)))) але що в нашій країні дешево???
Відповісти
20 000 максімумммм ... Чуєте МАКСІМУМ.
Відповісти
Романюк без конкурсу тихенько перерахував гроші з бюджету найбагатшій комсомольській сім*ї нардепа Свириди. Головний художник і головний архітектор міста погодили пластикову тумбочку. Слава КПРС! Такий собі ескіз до наступних їхніх заробітків на Алеї Героїв в Гараджі. От наглі потвори-і до святого свої загребущі руки дотягнули!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили фотостенд Героям Майдану. ФОТО
20 листопад, 2014, 18:44