Волинська фірма «проштрафилась» на продажі пального

Волинська фірма «проштрафилась» на продажі пального
Відоме волинське підприємство оперативники податківці «впіймали» на невідповідності обсягів імпортованих та відвантажених нафтопродуктів.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Для того, щоб встановити разючу відмінність в сумі 3 мільйони гривень між облікованими імпортним пальним та відвантаженими обсягами, податкові ревізори проаналізували первинні документи на нафтопродукти шести нафтобаз цієї волинської фірми.

Водночас, із отриманої оперативним шляхом інформації та аналізу баз даних випливало, що волинське ПП в 2013 році відобразило в податковому та бухгалтерському обліках ряд господарських операцій з двома фірмами без належно оформлених первинних документів.

Зібрана інформація стала підставою для проведення позапланової перевірки, акт після завершення якої констатував заниження підприємством до сплати ПДВ в сумі 652,5 тисячі гривень та застосування штрафної санкції в сумі 390,5 тисячі гривень.

Керівництво ПП свою провину фактично визнало, оскільки під час супроводу розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків бюджету підприємство відшкодувало 1 мільйон 43 тисячі гривень завданих збитків.

Відтак, це кримінальне провадження незабаром скерують до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності в зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська фірма «проштрафилась» на продажі пального
21 листопад, 2014, 10:12