Нацбанк випустив монету, присвячену Волині

Нацбанк випустив монету, присвячену Волині
Національний банк України вводить в обіг пам’ятну монету "75 років Волинській області" номіналом 5 гривень.

Монета буде в обігу вже з 25 листопада 2014 року, - повідомлять у прес-службі управління Національного банку України у Волинській області.

Монету відкарбовано з використанням сучасних технологій виготовлення біметалевих монет: зовнішнє коло – мідно-нікелевий сплав, внутрішнє – нордік, діаметр – 28,0 міліметрів, маса – 9,4 грам, тираж – 20 000 штук. Гурт монети – секторальне рифлення.

На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, по колу написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (угорі), П’ЯТЬ ГРИВЕНЬ (унизу), праворуч – логотип Монетного двору Національного банку України; у центрі – стилізовану композицію: зображення башти Луцького замку, Успенського собору в м. Володимирі-Волинському, острова на озері Світязь, під яким рік карбування монети – 2014, а також лебедя (угорі), колосся та квіток льону (унизу).

На реверсі монети зображено герб області, по колу розміщено написи: ВОЛИНСЬКА ОБЛАСТЬ (угорі), ЗАСНОВАНА У 1939 РОЦІ (унизу).

Художник і скульптор – Святослав Іваненко.

Пам’ятна монета є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ХОЧУ ХОЧУ ХОЧУ ХОЧУ
Відповісти
і я і я і я
Відповісти