«Хлопці воюють, а вдома - голодні сім'ї», - боєць з АТО про побут та зарплати

«Хлопці воюють, а вдома - голодні сім'ї», - боєць з АТО про побут та зарплати
У холодних окопах вояки непокояться про рідних, яким вчасно не переводять виплат від держави або ж не дають коштів взагалі. Але навіть за таких умов хлопці не здаються і не покидаюить бойові позиції, адже пообіцяли не повертатися без перемоги.

Про це повідомляє IA ZIK.

Життя вояків під Дебальцевим – постійне очікування нових атак ворога. Чекають вони їх у власноруч викопаних окопах.

«Тут ми і спимо. Є буржуйка, дрова, щоб у період дощів можна було погрітися та підсохнути. Одяг перемо на вулиці. Та й дощі прати допомагають. Слава Богу, що ще не дуже холодно – немає сильних морозів. А як далі буде – ніхто не знає», – сумно розповідають бійці.

Щоб уберегтись від ворожих снарядів, хлопці копають сховища не лише для себе, а й для техніки. Їм навіть вдалося замаскувати танк, виривши навколо нього своєрідний окоп. Кажуть: перемир’я розв’язало руки бойовикам, адже українські солдати не можуть атакувати, а лише відповідати і то не завжди.

«Розумієте, у нас вже стільки разів оголошували перемир‘я, що, напевно, тих перемир‘їв зібралось вище голови», – обурюються хлопці.

Як доказ, солдати демонструють величезну воронку у землі, яка залишилась після влучення снаряда.

«Раніше, коли ми були в іншому районі, там йшла своєрідна система обстрілів. Можна було вберегтись і прогнозувати. Тут усе відбувається абсолютно хаотично. От вчора захотіли – два пакети «Градом» поклали», – розповідають воїни.

Проблем військовим додає і той факт, що не всі з них отримують зарплату. Тож поки вони воюють на Сході, їхні сім‘ї без грошей.

«Нам обіцяли, що видаватимуть зарплати у подвійному розмірі. Зараз ж немає і звичайної – просто-на-просто, не розблоковані банківські картки. Але є хлопці, яким навіть карток не відкрили. За три місяці гроші ще не надійшли. От хлопці воюють, десь там віртуальні гроші крутяться, а вдома – голодні сім‘ї. От зараз на посту стоять два бійці, у яких немає навіть карток. Ми дзвонили стосовно цього до керівництва, вони обіцяли передзвонити. Але досі цього не зробили», – розповіли військові.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате східняки не поганно у Луцьку побут і роботу влаштовують, а нам і далі гинути від куль.
Відповісти
Останні новини
«Хлопці воюють, а вдома - голодні сім'ї», - боєць з АТО про побут та зарплати
21 листопад, 2014, 13:36