На Волині - ціни на хліб одні з найвищих в Україні

На Волині - ціни на хліб одні з найвищих в Україні
Волинська область, яка ніколи не мала проблем з хлібом і вважається аграрною, цього року зіштовхнулася з серйозною проблемою.

Комбінат хлібопродуктів №2, яке уже багато років відповідало за формування державного резерву зерна і забезпечувало борошном за доступними цінами хлібопеків області, нині на грані повного краху, - повідомляє "Вісник+К".

За останні десять років підприємство вже вдруге фігурує у кримінальних справах щодо великого розкрадання зерна. Нині на підприємстві тривають перевірки його робота заблокована.

За словами директора сільськогосподарського приватного підприємства «Рать» Луцького району Віктора Шумського, Комбінат хлібопродуктів №2 свідомо доводили до такого стану. Директорами стратегічно важливого підприємства в останні роки призначали людей без спеціальної освіти і без обов'язкового погодження з обласною владою. Цього року під час жнив КХП №2 не закупило жодної тонни зерна. Через це вгору пішли ціни на хліб в області. Зокрема, кілограм хліба з пшеничного борошна на Волині коштує 7 гривень 20 копійок, з житнього - 6 гривень 87 копійок. Це практично найвища ціна по всій Україні. Дорожчий хліб тільки у Києві та у столичному регіоні. Причина у тому, що хлібопеки закуповують дороге борошно у приватних підприємств, у тому числі у спекулянтів.

Віктор Шумський від імені сільгоспвиробників області закликав голів Волинської облдержадміністрації та Волинської обласної ради звернутися до Арсенія Яценюка щодо прискорення процесу відновлення роботи КХП №2. Нині це підприємство досі не має керівника, наростає соціальна напруга. Тож просять цього разу призначити на посаду директора професіонала, який би користувався довірою сільгоспвиробників Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: хліб, ціна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.