У Володимирі-Волинську відкрили пам'ятну дошку на честь загиблих на Майдані. ФОТО

У Володимирі-Волинську відкрили пам'ятну дошку на честь загиблих на Майдані. ФОТО
Володимир-волинці відзначили День Гідності та Свободи відкриттям нових пам’ятних об’єктів та вшануванням тих, хто віддав своє життя за свободу, незалежність та демократію в Україні.

Урочистості розпочались з хресної ходи від Собору Різдва Христового до площі Героїв, де відбувся мітинг-реквієм та встановлення світлин дванадцяти загиблих володимирчан у зоні АТО на стенд. Мітинг проводили громадські активісти, священнослужителі української церкви КП, греко-католицької та римо-католицької церков, депутати міської ради, майданівці, учасники АТО, родичі загиблих героїв.

Кількасот містян зібрались поблизу нового місця паломництва для справжніх патріотів, аби згадати з чого усе починалось рівно рік тому.

"Сьогодні сюди прийшли ті, кому небайдуже те, що відбувається в нашій державі, шкода тільки, що багато хто проходить повз нашого зібрання, роблячи вигляд, ніби нічого не відбувається. Так, революція закінчилась, але війна продовжується. Однак усім, хто сьогодні при владі, варто пам’ятати, що вони отримали мандат на людській крові, а хто прийшов до влади із кров’ю, той із нею може і піти...Тому що ніхто не забутий і ніщо не забуте", - звернувся до присутніх активіст Майдану, доброволець АТО Мирослав Власюк.

Далі процесія рушила до невеличкої вулички Небесної сотні, де під щемливі вірші молоді та пісню

"Пливе кача..." відкрили пам’ятну дошку із віршованими рядками, присвяченими загиблим. Не приховуючи сліз, містяни ставили до підніжжя дошки запалені лампадки та клали квіти.

"На жаль, ми маємо не одну Небесну сотню, ми маємо ціле Небесне військо. Нам не давали їх поховати, грейдери вночі згортали тіла, і
де вони тепер? З однієї сторони - саме в ці дні почала формуватись українська нація, український патріотизм, а з другої сторони - події цих днів поклали початок великих людських жертв. Мені кажуть:
заспокойся, дитино, але я не можу заспокоїтись, тому що ми жили цією мрією. Багато хто помилково сьогодні називає цю революцію Євромайданом. Але це була Революція Гідності! Адже ми жили мрією жити гідно і йшли на смерть з цією мрією", - каже активістка майдану, єдина жінка-сотник Ольга Нечитай.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де служителі Московського патріархату
Відповісти
повинна осуджувати так звану небесну сотню бо вони загинули не за виру Хрестову а за материальни цинности за можливо краще життя в европи Хоча в нагирний проповиди Христос казав не думай про день завтришний и одному Господу Богу видомо де нам буде краще и на що ми заслужили Бо жодна волосина не падае з голови людини без його воли Майдан пишов на насильне повалення влади а всяка влада як говорять святи писання вид Бога и та на яку ми заслуговуемо А отже пишов проти воли Господа його Божественного задуму Майданивци всупереч религийних настанов спивали и танцювали весь пист перед Риздвом закликали до вбивства ближнього вигуками "смерть ворогам" славили не Господа Бога а "нацию" пидняли озброену руку на воинство що тзахищало порядок и Конституцийний лад право кожного обирати владу шляхом виборив а не встановлювати силою зброи купки штучно накручених людей От наслидки цих грихив ми пожинаемо зараз и гордитись тут немае чим
Відповісти
то чому священослужителі їздять на крутих машинах і жодний церковний обряд не здійснюють безкоштовно архиєпіскопу Володимиру треба просити прощення у Героїв Майдану і громади
Відповісти
на на инших не дивиться бо кожен сам видповидатиме за вси свои вчинки коли стане перед лицем Господа
Відповісти
Останні новини
У Володимирі-Волинську відкрили пам'ятну дошку на честь загиблих на Майдані. ФОТО
21 листопад, 2014, 18:57