Країни, де не буває снігу. ФОТО

Країни, де не буває снігу. ФОТО
Кожного року ми знову і знову радіємо першому снігу. В дитинстві кожен з нас хоча б раз ліпив сніговика чи будував снігову фортецю. Це пухнасте диво завжди викликає у нас відчуття радості та свята. Але чи замислювалися ви колись над тим, що половина жителів нашої планети ніколи не бачила на власні очі справжнього снігу?

Про це пише сайт Світ цікавих фактів.

Хоча за календарем зима буває і на Гавайях, і в Сахарі, і в Австралії. Але не кожна країна може похвалитися головним атрибутом цієї пори року. Що ж то за такі країни, де ви і в день з вогнем не знайдете «білих мух»?

Філіппіни − держава у південно-східній Азії, що славиться своїми тропічними лісами та розкішними пляжами, батьківщина агави та кокосових пальм, рай для туристів. Але попри всі ці переваги, місцевій дітворі замість сніжок доводиться кидатися кокосовими горіхами.
Філіппіни
Філіппіни


На Ямайці, батьківщині ямайських рому, перцю, кави та тютюну, уряд намагається домовитися про експорт снігу з ескімосами Гренландії, але ті чомусь відмовляються.
Ямайка
Ямайка


Вдалий вихід із ситуації знайшли в Панамі, державі в Центральній Америці. Тут не так уже й давно було створено спеціальну машину, що утворює штучний сніг. Отож панамці тепер можуть зустрічати Новий Рік не гірше ніж у Сибіру. На Фіджах чи Кубі, в Малайзії, Малі, Нігерії, Брунеї та Зімбабве снігу ви також не знайдете, як би не шукали.
Панама
Панама


А ось жителям Сахари зимове диво побачити вдалося!
Сніг у пустелі Сахара
Сніг у пустелі Сахара

Так-так, сніг був зовсім не штучний, а самий справжнісінький, що кожного року бачимо ми з вами.
Засніжена пустеля Сахара
Засніжена пустеля Сахара

Ні для кого не секрет, що клімат на нашій планеті змінюється. Доказом тому єкліматичні зміни, які відбуваються протягом останніх ста років. 18 лютого 1979 в пустелі Сахара був зареєстрований випадок випадання снігу. Звичайно, для Сахари − це справжній нонсенс. А якщо врахувати ще й те, що сніг був настільки сильним, що зміг за півгодини паралізувати в Алжирі рух всього транспорту, а перед цим ще і йшов сильний дощ, то можна сміливо сказати, що Сахара такого ще не бачила.

Між іншим, попри загальну думку, що екватор – найспекотніше місце у світі, насправді і там можна знайти гори снігу, а вірніше – гори, покриті снігом. Коли в 1849 році першим з європейців побачив крижану вершину в Африці місіонер Йохан Крапф і повідомив про унікальну знахідку, географи його висміяли. І лише в кінці 20 століття цивілізований світ зміг повірити в існування снігу на екваторі. Зараз гора Кенія − об’єкт туризму. І сходження на пік Ленана, що не досяг п’ятикілометрової позначки всього 15 метрів, під силу навіть новачкам. Правда, насправді, підніматися на досить пологу, але все-таки високу гору, важко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Країни, де не буває снігу. ФОТО
22 листопад, 2014, 10:38