В ООН розробили антикризовий план допомоги для України

В ООН розробили антикризовий план допомоги для України
ЮНІСЕФ вдалося залучити на допомогу Україні вже близько семи мільйонів доларів.

ЮНІСЕФ спільно з іншими агенціями ООН розробили стратегічний план реагування на кризу в Україні на 2014-2017 роки, – повідомляє ZN.UA.

За словами голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованни Барберіс, 9 грудня у Женеві план буде представлений міжнародній донорській спільноті.

«Ми сподіваємося, що це викличе нову хвилю інтересу до нашого регіону і до конфліктної ситуації, що відбувається тут», – зазначила вона.

Крім того, за даними Джованни Барберіс, на сьогодні ЮНІСЕФ вдалося залучити на допомогу Україні вже близько семи мільйонів доларів.

«Це не так багато, але це те, що ми зараз конкретно маємо. Ми не залишаємо наші фандрейзингові зусилля і сподіваємося залучити більше ресурсів», – додала жінка.

Як зазначає Барберіс, організація робить все можливе, щоб тримати увагу донорів в полі зору конфлікту в Україні, аби вони розуміли, наскільки ситуація тут складна, і що ресурси для допомоги необхідні. Ми повинні правильно розуміти, що відбувається, оскільки ситуація з дня у день погіршується.

«По-перше, у зв'язку з тим, що прийшли зимові холоди, і люди без певного місця проживання, пристосованого до зими, можуть замерзнути. Їм нічого їсти. У них немає заощаджень, немає грошей для того, аби купити елементарні речі. Тобто тут – реальні питання виживання», – резюмувала вона.

Нагадаємо, за даними ЮНІСЕФ, війна на Донбасі позбавила рідного дому майже 130 тисяч дітей. Крім того, в цілому вимушеними переселенцями вже стали близько 460 тисяч чоловік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В ООН розробили антикризовий план допомоги для України
23 листопад, 2014, 10:57