Українців змусять мати медичне страхування

Українців змусять мати медичне страхування
У МОЗ прогнозують введення обов'язкового медичного страхування для українців з січня 2016 року.

Про це під час прямої телефонної лінії заявив в.о. міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець, пише Кореспондент.

"Я вважаю, що це не запрацює одразу в наступному році, але вже з січня 2016 року воно повинно запрацювати обов'язково", - сказав Лазоришинець.

"На мій погляд, це повинна бути бюджетна страхова програма, тобто частину системи охорони здоров'я забезпечує уряд і державу, а частину забезпечують страхові компанії", - додав чиновник.

Обов'язкове медичне страхування в Україні планують ввести вже давно. Зокрема, подібна реформа передбачена коаліційною угодою партій у новому парламенті.

Також пропонується створити умови для вільного доступу приватних постачальників на ринок гарантованих державою медичних послуг, а також для закупівлі органами місцевої влади послуг у приватних постачальників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повний провал і відмивання коштів. Людям це не допоможе, але нажитися купці причетних пройдисвітів точно дозволить. Українці ще більше будуть озлоблені на лікарів і державну політику в медгалузі. Доведеться платити страховки, а як захворієш, то ще й платні прийоми в нормального лікаря і хабарі, якщо по страховій захочеш потрапити до нормального лікаря і бути вилікуваним.
Відповісти
дивіться фільм "здравозахоронение"
Відповісти
А на хіба нам, вибачте, держава, якщо вона відмовляється від своїх соціальних функцій, перекладаючи їх на плечі і без того пограбованих нею громадян?
Відповісти
Останні новини
Українців змусять мати медичне страхування
24 листопад, 2014, 16:23