США можуть призупинити співпрацю з Україною через «махінації»

США можуть призупинити співпрацю з Україною через «махінації»
Член комітету закордонних справ Палати представників США Стів Стокман звернувся до Дослідницької служби Конгресу з проханням розслідувати факти корупції та махінацій із держкоштами в Україні.

Про це йдеться в його відповідному зверненні, передає ТВі.

"Сполучені Штати надають Україні гранти і кредити, тоді як поширюються відомості про корупцію в українському уряді і поза ним. Звучать звинувачення на адресу Національного банку України. Рада Європейського Союзу ввела обмежувальні заходи щодо 18 колишніх міністрів і посадових осіб, яких вважають причетними до розкрадання держкоштів", – зазначає Стокман у зверненні.

Зокрема, конгресмен апелює до інформації, що з’явилась у ЗМІ, про махінації колишніх українських чиновників із валютними ОВДП. Ті вкладали викрадені з держбюджету кошти в державні цінні папери, купуючи їх через посередника в Ощадбанку. Права вимоги за цими ОВДП потім передавали офшорним компаніям. В окремих угодах брокером виступала компанія "Інвестиційний капітал Україна" (ICU), співвласником якої тоді була нинішня голова НБУ Валерія Гонтарєва. Сума угод із валютними ОВДП становила близько 300 мільйонів доларів, тоді як загалом валютних облігацій було продано приблизно на 1 мільярд доларів.

Відповідно до заяви Стіва Стокмана Дослідницька служба Конгресу має вивчити всі факти і дані про масштаби корупції в Україні. За підсумками розслідування там сформулюють рекомендації щодо мінімізації ризиків корупції.

На думку експертів, якщо факти махінацій із державними цінними паперами та причетність до них пов’язаного з головою НБУ брокера буде підтверджено, це може призупинити подальшу співпрацю між країнами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
найчесніша мендаунна влада! Буде "ще чесніша"!
Відповісти
От дограються, що скоро будуть самі в Параші допомогу просити!
Відповісти
От дограються, що скоро будуть самі в Параші допомогу просити!
Відповісти
Останні новини
США можуть призупинити співпрацю з Україною через «махінації»
24 листопад, 2014, 17:02