На екс-прем’єр-міністра України Миколу Азарова донесли в ФСБ

На екс-прем’єр-міністра України Миколу Азарова донесли в ФСБ
Депутат Держдуми від КПРФ, перший секретар столичного міськкому партії Валерій Рашкін доніс у ФСБ на колишнього прем’єр-міністра України Миколу Азарова, зажадавши перевірити діяльність чиновника-утікача в Росії.

Рашкін не виключив, що Азаров у своєму великому офісі в московському районі Хамовники може займатися відмиванням грошей або «політичними проектами, такими, що завдають шкоди інтересам Росії», передає IA ZIK.

Колишній прем’єр Віктора Януковича – фігура не дружня Росії, підкреслив Рашкін. «Азаров, будучи прем’єр-міністром України, протягом чотирьох років займався тим, що фактично заохочував злодійство російського газу і проводив маніпуляції з боргами України перед Росією», – зауважив депутат.

Рашкін назвав виправданим надання Росією політичного притулку Януковичу. «Він – незаконно повалений президент, і в Україні донині зберігається загроза його життю», – пояснив комуніст. У той же час він виступив проти того, щоб приймати «інших втікачів і нечистих на руку українських політиків», таких як Азаров, або колишній генпрокурор Віктор Пшонка.

«Тим більше, – додав Рашкін, – з якого дива Росія повинна жертвувати своїм іміджем, захищаючи сина Азарова, обвинуваченого в розкраданні державних коштів?.. Його дуже чекають в Австрії, де заарештовані його рахунки і стосовно нього ведеться розслідування. Його потрібно видати Австрії». Тим часом Олексій Азаров перебуває в Росії, де «фактично ховається від слідства», – продовжив депутат.

Комуніст заявив, що старший син самого Януковича, Олександр, також займається бізнесом в Росії, зареєструвавши в Петербурзі фірму, керуючу фінансово-промисловими групами і холдингами.

«Надавати політичний притулок і захищати на своїй території громадян іноземних держав допустимо і доцільно тільки в тому випадку, якщо це дійсно віддані й щирі друзі Росії, люди, постраждалі за свої політичні погляди і за вірність відносинам з Росією, – зауважив Рашкін. – Такі люди, як Азаров, до цієї категорії явно не мають ніякого відношення – скоріше навпаки, вони були і залишаються ворогами Росії».

Офіційних повідомлень про надання Януковичу та членам його оточення політпритулку в Росії не надходило. Восени нинішній радник глави МВС України Антон Геращенко заявив з посиланням на «оперативні джерела», що Володимир Путін підписав секретний указ про надання Януковичу, Азарову, Пшонці та членам їх сімей російського громадянства. Проте прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що йому на цей рахунок нічого не відомо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На екс-прем’єр-міністра України Миколу Азарова донесли в ФСБ
25 листопад, 2014, 08:24