На Волині кадастрові питанння вирішують ЦНАПи

На Волині кадастрові питанння вирішують ЦНАПи
Державні кадастрові реєстратори Волині достроково розпочали надавати послуги населенню через Центри адміністративних послуг.

Державні кадастрові реєстратори Волинської області на півтора місяця раніше, ніж це передбачено урядовим розпорядженням, розпочали свою роботу через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Як зазначають в Управлінні, хоча, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України, стартовою датою надання послуги у сфері земельних відносин через ЦНАПи є 1 січня 2015 року, волинські державні кадастрові реєстратори на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана розпочали свою роботу вже у трьох ЦНАПах регіону з 21 листопада 2014 року.

Це стало можливим завдяки активним процесам децентралізації в області, а також завдяки проголошеним у регіоні пріоритетам щодо організації оперативного, комфортного та доступного надання адміністративних послуг мешканцям краю, зокрема у сфері земельних відносин.

Так, з 21 листопада для вирішення земельних питань можна звертатися в ЦНАП Луцької міської ради, ЦНАП Горохівської районної державної адміністрації та Нововолинський ЦНАП.

«Там створені усі необхідні умови для роботи з громадянами, розгляду їх заяв. Фахівці забезпечені необхідною апаратурою, телефонним зв'язком, мають доступ до мережі Інтернет», – повідомляє начальник Головного управління Держземагентства у Волинській області Василь Василенко.

Крім того, державні кадастрові реєстратори працюють у режимі тестування у 13 інших волинських центрах надання адміністративних послуг.

«У ЦНАПах виконуються усі необхідні роботи з обладнання робочих місць, налагодження техніки. Відтак, найближчим часом в усіх, без винятку районах краю волиняни матимуть можливість отримати необхідні документи без черги та у комфортних умовах», – наголошує Василь Василенко.

Як повідомлялося, перелік адміністративних послуг, які надаються територіальними підрозділами Держземагентства через ЦНАПи, було визначено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 травня 2014 року № 523-р.

Згідно з дорученням Володимира Гройсмана, адміністратори Центрів надання адміністративних послуг у Волинській області надають витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки; довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями, а також відомості з документації із землеустрою, що включена до Державного фонду документації із землеустрою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ГУ ДФС, ЦНАП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині кадастрові питанння вирішують ЦНАПи
25 листопад, 2014, 10:18