Чому українські студенти вибирають польські вузи*

Чому українські студенти вибирають польські вузи*
Кількість українських студентів, які навчаються в Польщі, зростає. З чим це пов’язано, і що їх так вабить?

За результатами минулого навчального року Польща вийшла на перше місце серед країн, які обирали українці у пошуках кращої вищої освіти. Лояльні умови вступу, близькість кордонів, право безкоштовного навчання за картою поляка, прийнятні ціни – це ті переваги, які схиляють українців до польських вишів.

Польща є європейською країною, а це означає, що після закінчення навчання студенти отримують Європейський диплом, визнаний у всіх країнах Європи. Термін навчання у польському Вузі значно менший і становить - 3 роки, відкрита система практики та безкоштовного стажування в будь-якій країні світу, ну і найголовніше - вартість навчання, яка рівна українським ВНЗ (від 750 євро на рік).

Чому ж Польща?

Польща – прекрасна країна і може запропонувати багато цікавого для наших студентів. У Польщі існує 325 приватних університетів і коледжів, а також 138 державних навчальних закладів,які мають давні традиції та цікаві програми навчання.

Як вступити до Польщі?


Аби полегшити собі перебування в Польщі, Ви можете вступити до університету за допомогою спеціального українсько-польського проекту StayStudy. Ця програма співпрацює з кращими державними та приватними університетами Любліна, Варшави, Вроцлава, Кракова та багатьох інших міст Польщі.

В рамках проекту майбутні студенти мають змогу отримати безкоштовну консультацію щодо навчання, обрати університет та більше дізнатися про всі деталі перебування в Польщі. Для успішного зарахування до обраного вищого навчального закладу, StayStudy пропонує курси вивчення польської мови та можливість отримати сертифікат про підтвердження рівня знань українською та польською мовами.

Представники проекту StayStudy - це висококваліфіковані спеціалісти, випускники кращих ВНЗ Польщі, які зможуть відповісти на всі Ваші запитання та максимально ефективно організують вступ до обраного навчального закладу.

Польща – найближчий сусід


Не дивно, що за останні роки кількість студентів-українців у Польщі збільшилася у кілька разів. По-перше, вивчити польську мову для цілеспрямованих українців легко, вона дуже подібна до української, і вистачить пари місяців, аби все розуміти та вміти висловитись.

По-друге, українці, переїжджаючи до Польщі, почуваються, як мовиться, «у своїй тарілці», бо наші країни мають багато спільного в історії та традиціях.

По-третє, між Польщею та Україною добре транспортне сполучення. Щодня з Варшави, Кракова і Вроцлава їдуть автобуси до України. В студентів є можливість отримати карту проживання терміном на рік, з якою можна вільно подорожувати до будь-якої країни Європейського Союзу.

Але це не всі перспективи, які може дати Польща. Знання мов – це одна з найбільших переваг перебування в іноземній країні, крім польської, студенти охоче вивчають англійську. Це відкриває двері не тільки до практики в інших країнах Європи і світу, а оплата праці такого спеціаліста в майбутньому, як правило, є вищою. Український студент, закінчивши навчання у польському ВНЗ вільно спілкується, як мінімум, чотирма мовами: українською, російською, англійською та польською.

Також у Польщі освіта більш інтегрована у європейський простір вищої освіти, членство у ЄС забезпечує польським університетам участь у програмах академічного обміну, таких як Erasmus +, наприклад. Всі ці ініціативи поліпшують відносини між польськими і іноземними навчальними закладами. Близько 200 польських ВНЗ беруть участь у програмі Erasmus, а кількість студентів, що користаються програмами обміну швидко зростає.

Освіта в Польщі досить практична, викладачами є практики, і вивчення теорії поєднується з практичними заняттями з використанням сучасного устаткування. Також навчання в Польщі не передбачає вивчення зайвих предметів (наприклад математик не повинен вчити гуманітарні дисципліни), студенти можуть присвятити весь свій час на вивчення своєї спеціальності.

Але навчання в Польщі має свої відмінності, так, до прикладу, приватні вузи в Польщі більш орієнтовані на іноземних студентів, коли державні орієнтовані, насамперед, на надання освіти студентам із Польщі. Приватні вузи Польщі входять до списку найбільш рейтингових навчальних закладів у Європі.

Якщо Ви або Ваші знайомі плануєте здобувати вищу освіту в Польщі або у Вас виникло бажання вивчати польську мову запрошуємо Вас відвідати презентацію Програми StayStudy, яка відбудеться 28 листопада 2014 р. о 18.30 за адресою: місто Луцьк, проспект Волі, 27, 3 поверх.

На презентації Ви детальніше дізнаєтесь про 12 найкращих університетів Польщі, зможете поспілкуватися з представниками Програми про можливості та перспективи для українських студентів. Також у рамках презентації відбудеться скайп-зустріч з керівництвом та студентами польських університетів. Переглянете цікаве відео про життя в Польщі.

Представники Програми StayStudy нададуть кваліфіковану підтримку як індивідуально так і на загальноміських презентаціях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому українські студенти вибирають польські вузи*
25 листопад, 2014, 12:08