НАТО: за український Крим та санкції проти Росії

НАТО: за український Крим та санкції проти Росії
НАТО закликає Росію повернути Україні Крим, а союзників – продовжувати санкції.

Парламентська асамблея НАТО прийняла резолюцію з низкою закликів до своїх країн-членів, а також керівництва України та Росії, - пише Українська правда.

Організація закликала Кремль повернути Україні незаконно анексований Крим, закликати сепаратистів скласти зброю, звільнити українських заручників, припинити пропаганду у ЗМІ та дотримуватися мінських домовленостей.

Своїх країн-членів НАТО закликає дотримуватися своїх зобов’язань щодо підтримки України, не допустити замороження конфлікту на Донбасі, продовжити санкції проти Росії, доки вона не продемонструє готовність до співпраці, підтвердити, що анексія Криму ніколи не буде визнана.

Також країни-члени закликаються посилювати обороноздатність НАТО на його східних кордонах та збільшити підтримку союзників, які постраждали від антисанкцій Росії, протистояти російській дезінформації, збільшувати незалежність від російських нафти та газу, не припиняти процес розширення Альянсу.

У зверненні до керівництва України міститься заклик продовжувати демократичні реформи та продемонструвати конкретні дії щодо того, що сьогоднішня Україна бореться з корупцією, "кришуванням" та олігархічним впливом рішуче і без винятків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
НАТО: за український Крим та санкції проти Росії
25 листопад, 2014, 12:32