Реабілітовані політв'язні Павліченки повної свободи так і не отримали

Реабілітовані політв'язні Павліченки повної свободи так і не отримали
Реабілітованим активістам Дмитру та Сергію Павліченкам погрожують відкриттям проти них нових кримінальних справ.

Про це на прес-конференції заявив Дмитро Павліченко, - повідомляє "Укрінформ".

"Іде тиск з боку силових відомств, щоб змусити мене відмовитися від свого конфіскованого майна - квартири та автомобіля. Мені постійно йдуть погрози, що найближчим часом заарештують не тільки мене, а вже всю мою родину за новими сфабрикованими справами. Через друзів та знайомих мені передають, що проти мене вже реанімували 15 кримінальних справ, чого де-юре не може бути", - сказав він.

Павліченко також повідомив, що після реабілітації його та сина Верховною Радою їм не повертають відібрані раніше квартиру та автомобіль.

Крім того, він повідомив, що фальсифікатори його справи досі не покарані. Наприклад, суддя Голосіївського районного суду міста Києва Галина Бондаренко, яка незаконно засудила його до довічного ув`язнення, досі працює на своїй посаді. Павліченко заявив, що вимагає притягнути до відповідальності усіх фальсифікаторів його кримінальної справи та повернути конфісковане майно.

У зв`язку з цим Павліченко разом зі своїми захисниками 27 листопада навпроти Апеляційного суду міста Києва планує влаштувати акцію з вимогою люстрації суддів, які незаконно винесли рішення про засудження його сім`ї до довічного ув`язнення.

Нагадаємо, 24 лютого цього року Верховна Рада проголосувала за звільнення "політв`язнів", у числі яких були Дмитро та Сергій Павліченки.

2 жовтня 2012 року Голосіївський районний суд столиці підтримав версію держобвинувачення про те, що вони скоїли вбивство судді Шевченківського районного суду міста Києва Сергія Зубкова і ухвалив вирок, згідно з яким Дмитра Павліченка було засуджено до довічного ув'язнення, а його сина Сергія - до 13 років позбавлення волі. Павліченки не визнали своєї провини.

Після вироку по Україні прокотилися акції "Свободу Павліченкам". Організатори маршів і мітингів на підтримку батька і сина заявляли, що слідство було необ'єктивним, а більшість доказів сфальсифіковані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Реабілітовані політв'язні Павліченки повної свободи так і не отримали
25 листопад, 2014, 13:33