На схід України просять ввести миротворців ООН

На схід України просять ввести миротворців ООН
Самопроголошена «Донецька народна республіка» зажадала скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН для розгляду питання про миротворчий контингент на Сході України.

Про це повідомляє УНН.

«Ми звертаємося до світової спільноти та Російської Федерації з проханням зупинити гуманітарну катастрофу і соціальний геноцид, до яких призвели дії українського уряду. Ми вимагаємо скликати екстрене засідання Ради безпеки ООН і розглянути на ньому питання втручання миротворчого контингенту з участю представників Російської Федерації для контролю за виконанням досягнутих раніше домовленостей і роздільною здатністю гуманітарної і соціальної ситуації», - наводиться у повідомлені текст заяви представників «ДНР».

При цьому, за повідомленням, у «ДНР» підкреслили, що керівники України - Петро Порошенко та Арсеній Яценюк - своїми останніми діями «остаточно протиставили українську державу народу Донбасу», оголосивши блокаду Донецької та Луганської народних республік.

«Згідно з указами, прийнятими українською владою, виплати бюджетникам Донбасу повністю зупинені, зарплати і пенсії будуть отримувати тільки ті, хто виїхав з території ДНР і ЛНР і встав на облік. Керівництво ДНР заявляє, що, фактично, це конфіскація законних пенсій, допомог і пільг жителів Донбасу, позбавлення їх медичного, комунального обслуговування, сфери освіти, культури та соціальної сфери», - йдеться у повідомлені.

«Це спроба вивести Донбас за межі цивілізованого життя. Ми вважаємо, що правових підстав не виплачувати гроші з бюджету особам, зареєстрованим у населених пунктах ДНР і ЛНР, немає. Пенсійні заощадження - це гроші самих людей, відкладені ними за всю трудову діяльність, віддані державі на зберігання і примноження. Це гроші людей, які роками віддавали свою інтелектуальну, фізичну працю і здоров'я на благо незалежної України. Уряд України оголосив війну не озброєним людям, а простим мирним жителям, старим і дітям», - йдеться у заяві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
створили республіку ,годуйте своїх громадян.
Відповісти
Останні новини
На схід України просять ввести миротворців ООН
25 листопад, 2014, 16:27