У Волинській області школярів годують неякісними продуктами

У Волинській області школярів годують неякісними продуктами
У місті Луцьку та по всій Волинській області контрольні органи дедалі частіше виявлять факти, коли навчальні заклади харчують школярів неякісною продукцією.

Про це стало відомо під час громадських слухань у Волинській обласній державній адміністрації 25 листопада.

Член громадської ради при Волинській ОДА Петро Гоцалюк каже, що харчування дітей у школах є проблемним питанням не лише із точки зору якості харчів, але і з точки зору фінансування. Адже незважаючи на те, що держава виділяє кошти на харчування школярів, їхні батьки все одно доплачують гроші для покращення харчування.

«Як батько і член громадської ради я написав листа директору Комбінату шкільного та студентського харчування із проханням надати мені вхідні накладні на продукти. Закон України «Про захист прав споживачів» дозволяє мені отримати ці документи, але комбінат мені надав відповідь на листа, у якій мені фактично відмовив надати накладні. Громадська рада має на меті донести до батьків інформацію, як їм діяти, коли їхня дитина травилась у школі, і хто за це повинен відповісти», - зазначив Гоцалюк.

Заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Кацаман переконує, що протягом останнього року у Волинській області не було зафіксовано масового отруєння школярів.

«Відповідальність за якість продукції та харчової сировини несе її ж постачальник. Також у кожному навчальному закладі є керівник, який несе персональну відповідальність за якість продуктів. Але не зважаючи на те, що в області немає дефіциту продуктів, у шкільних їдальнях все зводиться до чаю, пиріжків і піци. Нормального, повноцінного харчування для дітей немає», - розповів Кацаман.

Також заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації зазначив, що медсестра навчального закладу має право оглянути продукти харчування, спробувати їх на смак і, за потреби, зняти пробу харчів та віднести їх у спеціалізовану лабораторію на перевірку.

Натомість заступник начальника головного управління держсанепідемслужби у Волинській області Лариса Дудковська зазначила, її організація провела 790 перевірок навчальних закладів по всій Волинській області. За порушення чинного законодавства на шкільні заклади було накладено 212 штрафних санкцій.

«Держава забрали основну частину повноважень у держсанепідемслужби, тому зараз ми не виконуємо наглядову функцію. Цим повинні займатись батьківські комітети та громадськість. Батьки мають право перевіряти, якої якості продукти, їх кількість, умови, в яких вони зберігаються, підійти на прийом їжі», - розповіла Дудковська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так і в садочках. Гроші платяться за повне харчування дітей. Дітей половина може не ходити, може дитина бути пів дня і наприклад не вечеряти, а кошти надходять на всіх діток.
Відповісти
Останні новини
У Волинській області школярів годують неякісними продуктами
25 листопад, 2014, 18:38