На Волині визначили «лідера» серед хабарників за 2014 рік

На Волині визначили «лідера» серед хабарників  за 2014 рік
У прокуратурі Волинської області відзначають, що за 10 місяців 2014 року лідером за розміром отриманої суми неправомірної вигоди визнали колишнього міського голову Горохова Віктора Семенченка.

Про це повідомляє «Громадське.Волинь» за інформацією, отриманою в прокуратурі області у вівторок, 25 листопада.

«Упродовж запитуваного періоду найбільшу суму неправомірної вигоди отримано колишнім Горохівським міським головою Семенченком В. М. – 9000 доларів США, що еквівалентно на момент вчинення кримінального правопорушення 45 450 гривень, за позитивне вирішення земельного питання. Дана особа засуджена», – йдеться у повідомленні прокуратури області.

Відзначимо, що справа щодо хабаря Семенченка «тягнеться» ще з 2007 року. Саме у травні того року підприємець з Горохова Ігор Д. звернувся до Семенченка, щоб той посприяв у виділенні земельної ділянки у місті на вулиці Ватутіна.

Вже 2 липня цей же підприємець звернувся до правоохоронців, бо мер Горохова, мовляв, вимагав у нього хабар. 3 липня Віктора Семенченка затримали «на гарячому» працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області

Вже 31 березня 2008 році Нововолинський міський суд призначив Семенченку покарання у вигляді позбавлення волі на п’ять років з позбавленням права обіймати керівні посади в органах місцевого самоврядування на строк два роки та без конфіскації майна.

Натомість мер подав апеляцію в Апеляційний суд Волинської області. Однак 30 липня 2014 року суд вирішив у задоволені апеляційної скарги відмовити. Тому у прокуратурі області Семенченка зарахували до топ-хабарників вже 2014 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ага, він один-єдиний на волині .може людям дайте слово -почуєте!!!!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині визначили «лідера» серед хабарників за 2014 рік
25 листопад, 2014, 18:27