У Луцьку - художня виставка до Міжнародного дня інваліда

У Луцьку - художня виставка до  Міжнародного дня інваліда
У Луцьку пройде виставка графічних робіт художника Сергія Сидорюка «Життя коротке, мистецтво вічне», приурочена до Міжнародного дня інваліда.

Презентація виставки відбудеться 27 листопада, 0 12:00, у бібліотеці-філії № 10 (Київський майдан, 13).

Захід організований в рамках програми «Реабілітація через творчість», яка започаткована працівниками бібліотеки-філії №10 та Волинською обласною благодійною організацією інвалідів «Астом-Волинь».

Це вже третя виставка поспіль художника-аматора Сергія Сидорюка. Цікава історія створення цієї виставки. Рік тому директор центру народної творчості міста Кривий Ріг Світлана Комарова відвідала у Луцькій бібліотеці №10 виставку робіт інвалідів. Саме вона вперше звернула увагу на чудові малюнки, виконані графічним олівцем на клаптиках паперу. Тоді з’явилась ідея зробити персональну виставку невизнаного за життя художника. Криворіжці відреставрували роботи Сергія Сидорюка і організували в себе першу виставку автора.

Вдруге виставку презентували на батьківщині художника у місті Горохові. На відкриття третьої виставки запрошені рідна сестра автора, яка власне зберегла і показала ці роботи, дочка художника, родина.

Лучани будуть мати можливість переглянути виставку протягом листопада-грудня у бібліотеці.

Довідково:
Сергій Сидорюк - уродженець міста Горохова. Ще з дитинства у нього проявлявся хист до мистецтва, зокрема ліплення з пластиліну і малювання. Він мав надзвичайно багату фантазію. У зрілому віці займався різьбленням по дереву, любив рибалити, і взагалі любив життя. Сергію Сидорюку судилось прожити коротке, але яскраве життя, яке дотепер живе у його творчості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку - художня виставка до Міжнародного дня інваліда
26 листопад, 2014, 11:39