З’явився туристичний сайт історичної Волині

З’явився туристичний сайт історичної Волині
З'явився сайт, на якому можна знайти карти, пам'ятки, замки та музеї п'яти областей: Рівненщини, Хмельниччини, Тернопільщини, Волині та Житомирщини.

Його 21 травня презентувала Рівненська обласна державна адміністрація, пише Gazeta.ua.

Його спеціально розроблено для того, щоб привабити українських та іноземних туристів до історичної території Волині.

«На сьогодні в Україні є фактично 5 відомих туристичних маршрутів – це Київ, Львів, Одеса, Карпати та Крим. Туди туристи їдуть найбільше, бо ці місця добре розкручені. Тим не менш, у нас теж є, що показати гостям. Але поодинці кожній області важче це зробити, тому ми вирішили співпрацювати вп'ятьох», – каже заступник губернатора Рівненщини Олексій Губанов, який презентував сайт в музеї Першокниги села Пересопниця.

«Чому ініціатива походить саме від Рівного? Бо через нас проходить міжнародна траса Київ-Чоп. Ми підрахували, що через Рівне щодоби проїжджає 5 тисяч легкових автомобілів. А з півночі області веде ще одна міжнародна траса, яка з'єднує нас з Білоруссю. Це все тисячі перспективних туристів, яких може зацікавити саме Волинь», – додав він.

На порталі volyntravel.com.ua зібрано інформацію про понад 200 найцікавіших пам'яток релігії, культури та архітектури з п'яти областей. Цей список буде постійно оновлюватися. Для пропозицій та доповнень діє зворотній зв'язок та створено колл-центр.

Окрім цього, уже розроблено 24 повноцінних маршрути по тематиках – історичні, культурологічні, сакральні, екологічні та активні.
Наприклад, пропонують добірку місць, де можна пройтися стежками воїнів УПА, або відвідати фортеці середньовічних князів, місця битви козаків чи поселення слов'янських пращурів. Є теми присвячені Пересопницькому Євангелію, бурштину або волинським євреям.

«Мандрівник зможе і сам прокласти маршрут, бо на сайті є прив'язка до інтерактивної мапи пошуковика Гугл. Якщо у нього виникне питання, де переночувати і поїсти, де заправити автомобіль чи зайти в аптеку – всі ці дані про інфраструктуру також уже зібрані», – додає Олексій Губанов.

«Так само туриста може зацікавити й розділ з анонсами подій на місцях – про фестивалі, теренові ігри чи відкриття виставок. У планах – розробити ще версію для мобільних телефонів та ноутбуків, яка зможе працювати в режимі офф-лайн. Тобто, раз завантажив у телефон і спокійно собі користуєшся», – каже він.

Поки що туристичний сайт існує в україномовному форматі. Але з подальшою розробкою його обіцяють перекласти російською та англійською.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сайт, туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З’явився туристичний сайт історичної Волині
22 травень, 2012, 11:58