Хто сприяв провалу перевірки комуністів у Луцьку

Хто сприяв провалу перевірки комуністів у Луцьку
Через дев’ятьох депутатів, які не взяли участь у голосуванні, Луцька міськрада не змогла підтримати запит про звернення до СБУ про перевірку діяльності братів Кононовичів.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Власне, під час сесії 26 листопада Луцька міськрада не зуміла підтримати запит депутата Сергія Сівака до правоохоронців із клопотанням перевірити діяльність місцевих комуністів Михайла та Олександра Кононовичів.

«Я маю на увазі поведінку Кононовичів, які давали прес-конференцію з бойовиками «ЛНР». Поки найкращі сини зі зброєю віддають життя за Батьківщину, а громадськість хоронить хлопців, ці партфункціонери хизуються своїми стосунками з терористами», – заявив під час учорашньої сесії Сівак.

Однак за проголосували тільки 22 депутати із присутніх 31-го, тоді як для прийняття рішення потрібно щонайменше 26 голосів.

Відповідно до закону «Про статус депутатів місцевих рад», депутатський запит – це підтримана радою вимога депутата місцевої ради до посадових осіб, керівників підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, які розташовані або зареєстровані на відповідній території.

Орган або посадова особа, до яких направлений депутатський запит, зобов’язані у встановлений радою строк дати офіційну письмову відповідь на нього відповідній раді і депутату місцевої ради.

У розпорядження IA ZIK опинилися результати голосування за цей запит. Зокрема, його підтримали Луцький міський голова Микола Романюк і 21 депутат:

Фракція «Батьківщина»: Василь Гриб, Сергій Григоренко, Андрій Козюра, Володимир Самуляк, Степан Цимбалюк, Богдан Шиба, Аскольд Пекарський.

Фракція ЄПУ: Олена Голєва

Фракція «Свобода»: Юрій Вега, Любов Серба, Сергій Сівак

Фракція «Сила людей»: Андрій Осіпов

Група «Новий Луцьк»: Ірина Констанкевич, Тарас Бас, Ігор Поліщук

Група «Рідне місто»: Іван Корчук, Анатолій Пархом’юк, Олександр Пиза, Роман Романюк, Віктор Яручик

Позафракційний депутат Роман Бондарук

Водночас 20 депутатів були відсутні у залі під час волевиявлення.

Натомість, дев’ять депутатів, які не взяли участь у голосуванні: Анатолій Бірюков (група «Рідне місто»), Валерій Бондарук («Батьківщина»), Артур Василевський («Батьківщина»), Ірина Комлик (позафракційна), Юрій Корольчук («Батьківщина»), Ганна Кравчук («Батьківщина»), Олександр Плісецький (позафракційний), Іван Смоленг (позафракційний), Антон Сосновський (позафракційний).

Водночас СБУ взялася за скандальних комуністів і попри провалений луцькими депутатами запит Сівака. Адже із аналогічним клопотанням до правоохоронців звернувся і волинський губернатор Володимир Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То для притягнення Кононовичiв за заклики до повалення державного ладу конче потрiбно постанову саме мiськради?
СБУ i Прокуратура чухаються лише пiсля письмових запитiв, а не монiторять самостiйно?
Відповісти
Шиба вже не в батьківщині редактор обманює.перед початком засідання його заява про це була написана і підтримана депутатами.
Відповісти
А чому Сівак не хоче зробити депутатське звернення, дія таж тільки без піару.
Відповісти
Останні новини
Хто сприяв провалу перевірки комуністів у Луцьку
27 листопад, 2014, 12:25