У Луцьку на 1 вакансію 7 претендентів

У Луцьку на 1 вакансію 7 претендентів
У Луцьку найпопулярніші робітничі професії, а особливо обслуговуючий персонал.

Про це розповів директор міського центру зайнятості Едуард Неймарк під час оперативної наради у Луцькій міській раді 22 травня.

За його інформацією, рівень зареєстрованого безробіття в місті серед населення працездатного віку у 2011 році знизився з 2,2% до 1,8%.

«Якщо порівнювати з іншими обласними центрами, то в Луцьку найнижчий рівень безробіття», – зауважив він.

Минулоріч на обліку в центрі зайнятості міста перебували та отримували комплекс соціальних послуг майже 14 тисяч осіб.

У 2011 році 1 600 роботодавців міста надали інформацію про 11 тисяч 400 вільних робочих місць та вакантних посад. За направленням служби зайнятості укомплектовано кожну другу вакансію.

Також Неймарк розповів, що останнім часом роботодавець потребує кваліфікованих працівників робітничих професій, інженерних спеціальностей, висуває певні вимоги до напрямку та рівня освіти, до конкретних навичок та досвіду роботи претендентів на працевлаштування.

«На початок травня 2012 року актуальними були 412 вакансій, на кожну з яких претендувало 7 шукачів роботи», – зауважив він.

Як розповів Едуард Неймарк, затребуваними залишаються працівники торгівлі: продавці, касири торговельного залу, менеджери; у сфері послуг кухарі, бармени, офіціанти, охоронники; у транспорті та зв’язку водії, листоноші, оператори поштового зв’язку; у легкій промисловості швачки, кравці; у промисловості слюсарі з механоскладальних робіт, електрозварники, токарі, слюсарі-електрики, електромонтери, шліфувальники, інженери.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку на 1 вакансію 7 претендентів
22 травень, 2012, 13:29