У Луцьку оренда землі зросте у понад 30 разів

У Луцьку оренда землі зросте у понад 30 разів
Оренда землі під житловими будинками зросте у понад 30 разів.

Про це йшлося під час обговорення впорядкування орендної плати за землю у четвер, 27 листопада, у Центрі надання адміністративних послуг.

«Відповідно до Закон України «Про запобігання фінансової катастрофи» (від 27 березня 2014 року, – ред.) всі договори оренди перевели на не менше трьох відсотків і не врахували інтереси соціально незахищених громадян», – сказав начальник Управління земельних ресурсів Сергій Шабала.

За його словами, через зміни у законодавстві оренда землі під житловими будинками зростає у понад 30 разів.

Це стосується оренди земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд, для ведення садівництва та городництва та юридичних осіб, які орендують земельні ділянки для обслуговування гаражних кооперативів.

Для прикладу, на території Луцького історико-культурного заповідника орендар за земельну ділянку площею 371 квадратний метр до внесення змін сплачував 222 гривні. На сьогодні, після внесення змін, він зобов’язаний заплатити понад 7 тисяч гривень.

На думку заступника Луцького міського голови Лариси Соколовської, ця проблема є актуально, оскільки пенсіонери та соціально незахищені верстви населення не мають можливості сплачувати такий відсоток за оренду землі під житловими будинками.

У зв’язку з цим прийняли рішення звернутися до депутатів Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо перегляду розміру орендної плати за землю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є вихід із ситуації - землю в оренду (хоть кілька гектарів) за 1 грн візьме в оренду УКБ, а потім в суборенду (суборенда не може бути більшою від оренди) передадуть "кому треба". Читайте рішення з вчорашної сесії!
Відповісти
З кожним днем живемо все краще і краще,слава україні
Відповісти
Останні новини
У Луцьку оренда землі зросте у понад 30 разів
27 листопад, 2014, 14:04