Міноборони масово перевіряє військові квитки у громадян

Міноборони масово перевіряє військові квитки у громадян
Міністерство оборони України проводить перевірки військових квитків співробітників усіх підприємств і організацій.

Про це йдеться у відповіді оборонного відомства на запит, передає Корреспондент.net.

Контроль також проводиться в навчальних закладах. Як пояснили в Міноборони, такі заходи спрямовані на уточнення облікових персональних даних українців.

У міністерстві нагадали, що відповідно до статті 34 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" керівництво підприємств, установ, організацій та навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форм власності здійснює персональний облік військовозобов'язаних і призовників за місцем їхньої роботи або навчання.

Тому при прийомі на роботу або навчання у громадян обов'язково повинні перевіряти наявність військово-облікових документів: у військовозобов'язаних - військові квитки або тимчасові посвідчення, а у призовників - посвідчення про приписку до призовних дільниць.

Підприємства та організації також зобов'язані постійно підтримувати взаємодію з військовими комісаріатами, повідомили в Міноборони. Зокрема, вони повинні проводити звірку даних особових карток, а також відправляти у комісаріати військово-облікові документи призовників та військовозобов'язаних. В останньому випадку громадянин повинен дати згоду і написати розписку.

Завданням керівництва організацій також є складання (не пізніше 1 грудня поточного року) подання у військові комісаріати списків громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць.

"Виходячи із зазначеного, на підприємствах, в установах, організаціях та навчальних закладах (міністерством - ред.) проводяться заходи з уточнення питань персонального обліку військовозобов'язаних і призовників", - сказано у відповіді оборонного відомства.

Як повідомлялося раніше, українцям стали масово приходити повістки з військкоматів, незважаючи на те, що влада заперечує нову хвилю мобілізації. У прес-службі Львівського обласного військового комісаріату пояснили, що пов'язано це зі звіркою облікових даних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міноборони масово перевіряє військові квитки у громадян
27 листопад, 2014, 18:15