Луцьким рекламникам «дали наганяй» за аварійний стан рекламних щитів

Луцьким рекламникам «дали наганяй» за аварійний стан рекламних щитів
У Луцьку чимала кількість засобів зовнішньої реклами знаходиться у незадовільному стані, адже у деяких із них прогнивають металеві конструкції.

Про це стало відомо під час круглого столу із питань щодо підготовки засобів зовнішньої реклами до зимового періоду 27 листопада.

Зокрема, начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк розпочав зустріч із представниками рекламних фірм з усної догани за неякісну роботу після передвиборчої кампанії. Він зауважив, що у його працівників протягом тривалого часу після виборів не було вихідних через те, що комунальники були змушені обдирати політичну агітацію, хоча це, за його словами, мали робити власники рекламних щитів.

Також Козлюк заявив про незадовільний стан деяких рекламних конструкцій, у яких часто пошкоджені болтові з’єднання, а також про погано впорядковані території, прилеглі до рекламних щитів. Він наголосив, що штраф за прилеглі території засобів зовнішньої реклами у поганому стані може сягати до 2700 гривень.

«За технічний стан зовнішньої реклами відповідальність несе її власник. Були випадки, коли щити падали на землю і створювали небезпеку для пішоходів. Раніше підприємці ретельніше догляди за своїми рекламними об’єктами, частіше їх оглядали і слідкували за їхнім зовнішнім виглядом, а сьогодні ні», - розповів Козлюк.

Незадоволені чиновники і неналежним маркуванням засобів зовнішньої реклами. Заступник начальника управління розвитку підприємництва та реклами Олексій Гальченко каже, що маркування щитів повинно здійснюватись у нижньому лівому куті і воно має бути читабельним. Проте у Луцьку близько 90 відсотків щитів мають маркування, яке розташоване так, як захотілося власникам цих щитів.

Гальченко вкотре наголосив підприємцям про те, що у зимовий період підвищується небезпека падіння рекламних щитів від сильних вітрів та заметілей. Чиновник навів у приклад проспект Соборності, на якому розміщено декілька державних рекламних щитів.

«Ці рекламні об’єкти були одними із перших у місті. Сьогодні їхні металеві конструкції проржавіли і вони стоять на «чесному слові». Я пропоную разом із представниками рекламних фірм робити регулярні об’їзди білбордів, сіті-лайтів та інших конструкцій і слідкувати за їхнім технічним станом. Адже є у Луцьку щити, які мають освітлення. Щоправда в одного із них нещодавно було зафіксовано розбиті плафони, які висіли на проводі під електронапругою», - зазначив Гальченко.

У свою чергу підприємці поскаржились чиновникам із управління розвитку підприємництва та реклами на неякісну роботу КП «Луцьксвітло» та ціни за електроенергію, яку вони використовують для підсвічення рекламних щитів.

Зокрема, одна із підприємців розповіла, що вона маючи чотири щити, згідно калькуляціям, мала б платити за освітлення 124 гривні. Але, за її словами, «Луцьксвітло» виписує рахунки за електроенергію на майже 800 гривень за ці ж самі рекламні щити.

«Сума за світло має бути адекватною, і вона не може перевищувати за реальне споживання електроенергії. Тим паче, що рекламні щити освітлюються енергозберігаючими лампами, які мені доводиться замінювати самій. Хоча «Луцьксвітло», окрім оплати за світло, нараховує і обслуговування засобів зовнішньої реклами, але нічого у цьому напрямку не робить», - заявила підприємець.

Чиновники управління розвитку підприємництва та реклами доручили рекламникам до 10 грудня зробити повний огляд технічного стану щитів, підготувати їх до зимового періоду і привести до ладу територію навколо них.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заступник начальника управління розвитку підприємництва та реклами Олексій Гальченко...????
Олексій Гальченко - заступник директора КП "Луцькреклама".
Відповісти
Останні новини
Луцьким рекламникам «дали наганяй» за аварійний стан рекламних щитів
27 листопад, 2014, 17:40