Путін не геній, Росія скоро розпадеться, - відомий історик

Путін не геній, Росія скоро розпадеться, - відомий історик
Відомий історик Другої світової війни, письменник Віктор Суворов (Різун) у своєму останньому інтерв'ю дав президенту Росії Володимиру Путіну всього рік перебування при владі, після чого почнеться розвал країни.

Стрімкий занепад і падіння режиму Путіна, а в наслідку розвал Росії, може початися, за словами Суворова, з якоїсь банальної дрібниці, пише Gazeta.ua.

"Події драматично розвиваються. Мова йде про швидкий занепад. Відбувається різке погіршення. І це може відбутися в будь-який момент: раптовий переворот або розпад Росії на частини. Довше, ніж рік, вони не протримаються", - вважає Суворов.

Віктор Суворов був офіцером радянської армії і військової розвідки ГРУ. В кінці сімдесятих років він втік у Великобританію, де почав писати про історію Росії та СРСР, а також розкривати таємниці радянської розвідки.

У своїй останній книзі "Азбука Суворова" він розповідає про найбільших російських і радянських лідерів, які мають найбільший вплив на долю Європи і світу.

У своїй новій книзі Суворов дає дуже критичну оцінку політики Володимира Путіна, який, на його думку, є загрозою для всього світу. Письменник рішуче не згоден з думкою тих, хто називає Путіна геніальним стратегом.

"Де тут прояв геніальності? Де досягнення? Є нафта, газ, золото, уран, алюміній. Є все, а країна вмирає. Ну, звичайно ж геній!", - іронізує російський письменник.

Однак, Суворов має набагато більш серйозні звинувачення на адресу Путіна. Він згадує про вибухи в житлових будинках в Росії, які 15 років тому стали причиною для вторгнення в Чечню, або про знищення малайзійського "Боїнга" в Україні.

"Збиття літака було страшним злочином, проте це була помилка. А вибухи - це від початку продуманий злочин", - стверджує письменник.

Суворов не вірить в успіх відновлення імперії Володимиром Путіним. Навпаки, письменник переконаний, що Росію чекає розпад, а самого президента - переворот. Про це свідчить поступова економічна і суспільна деградація.

На думку Суворова, попри болючі втрати, Київ з перемогою вийде з російсько-українського конфлікту.

"Стратегічно Україна вже перемогла, оскільки прокинувся народ", - сказав Суворов.

Нагадаємо, відомий російський письменник Борис Акунін (справжнє ім'я Григорій Чхартішвілі) також жорстко розкритикував Кремль за вторгнення в Україну і зробив невтішний прогноз найближчого майбутнього Росії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Віктор Суворов і Євгеній Панасенков мабуть єдині справжні, критичні історики у Росії. Їх аргументацію ніхто науково так і не зміг спростувати, чи заперечити.
Відповісти
Останні новини
Путін не геній, Росія скоро розпадеться, - відомий історик
28 листопад, 2014, 14:20