Стверджують, що Порошенко ініціює призначення іноземців в уряд не з власної волі

Стверджують, що Порошенко ініціює призначення іноземців в уряд не з власної волі
Західні партнери наполягають на призначенні своїх представників в органи влади України через тотальну корупцію.

Так народний депутат України 7-го скликання Володимир Олійник прокоментував ініціативу Президента України Петра Порошенка призначити на пост глави Антикорупційного бюро іноземця, пише Кореспондент.

"Своїм закликом Президент України не тільки дав сигнал всьому світу про втрату контролю над країною і незалежності, а й зізнався, що у нас немає кваліфікованих політиків. Слід зазначити, що таку ініціативу він проявив не по своїй волі. Таку вимогу висунув Захід після аудиту виділених впродовж півроку засобів України.

По суті, США дали вказівку взяти їхніх людей на державні посади в Україні через недовіру діючій владі. І за логікою, робить це цілком правильно, адже влада України вже краде навіть не свої, а чужі кошти. І якщо МВФ, донором якої є США, зірвало місію і виїхало з України, пообіцявши відновити діалог лише після нового року, це свідчить про неможливість продовження партнерства без додаткового контролю над засобами", - сказав екс-нардеп.

Він також додав, що згідно з Конституцією України, іноземці не можуть обіймати посади в органах влади.

"Згідно з Конституцією, чиновнику категорично заборонено мати подвійне громадянство. Навряд чи ті ж поляки чи американці готові проміняти своє громадянство на українське. По суті ж зараз відбувається спроба легалізація представників іноземних структур в органах влади України. Адже ні для кого не секрет, що на сьогоднішній день і АП, і Кабмін, а тим більше силові структури переповнені всілякими радниками-представниками Заходу. Проте чи буде така кадрова політика мати позитивний результат, невідомо", - сказав Олійник.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко ініціював зміни законодавство, що дозволяють займати вищі керівні посади в Україні іноземцям. Глава держави вважає, що іноземних громадян потрібно залучати в тому числі і на пости міністрів.

Виступаючи на засіданні нової Ради в четвер, 27 листопада, Порошенко заявив, що хоче також призначити іноземця на пост глави новоствореного Антикорупційного бюро. За словами президента, це дозволить ефективно боротися з корупцією і проводити необхідні реформи.

Також Порошенко запропонував спростити надання іноземним фахівцям громадянства України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
унтерменшами завжди треба управляти!
Відповісти
ж майдаунськи професионали щось швидко спеклися и покинули Украину бендеривськи лжепатриоти
Відповісти
Останні новини
Стверджують, що Порошенко ініціює призначення іноземців в уряд не з власної волі
28 листопад, 2014, 14:53