У Держприкордонслужбі люстрували 15 генералів

У Держприкордонслужбі люстрували 15 генералів
Відповідно до закону "Про очищення влади" з Державної прикордонної служби звільнено 147 осіб.

Про це повідомив голова ДПСУ Віктор Назаренко під час прес-конференції, - інформує телеканал "24".

"Люстрація нас стосується напряму і ми виконуємо всі вимоги цього закону. Під дію цього закону у нас підпадає 147 осіб",
— сказав Назаренко.

За його словами, переважна більшість - це військовослужбовці, які в радянські роки закінчили вищі навчальні заклади системи КДБ, і тому вони підпадають під зазначений закон.

Водночас Назаренко зауважив, що багато офіцерів і генералів, які в радянські роки навчалися у цих закладах, є патріотами України, а за радянських часів інших закладів з підготовки прикордонників не було.

Голова Держприкордонслужби повідомив, що з відомства за останні 1,5 місяці вже звільнилося 15 генералів, ще 10 перебувають у процесі звільнення.

Він також зазначив, що за останній рік за негативними статтями з Держприкордонслужби звільнили 55 осіб, перемістили на інші посади 89, притягнули до дисциплінарної відповідальності 3 400 осіб.

Він також зауважив, що у Держприкордонслужбі борються з приховуванням правопорушень. У цьому зв'язку звільнили з посад або перевели на інші ділянки діяльності майже всіх начальників регіональних управлінь, директорів департаментів, адміністрації, начальників прикордонних законів, багато з яких вже втратили контроль за ситуацією, в тому числі й у боротьбі з корупцією серед персоналу, що призвело до серйозних прорахунків на службі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Держприкордонслужбі люстрували 15 генералів
28 листопад, 2014, 17:31