У колишній республіці СРСР заборонили термін «Велика Вітчизняна війна»

У колишній республіці СРСР заборонили термін «Велика Вітчизняна війна»
Після 9 травня влада Туркменії заборонила ЗМІ використовувати у матеріалах термін «Велика Вітчизняна війна», наказавши замінити його на «війна 1941-1945 років».

Про це пише ТСН з посиланням на видання «Хроніка Туркменістану».

Ще в День Перемоги слова «Велика Вітчизняна» часто звучали на телебаченні та радіо. А наступного дня редактори отримали «телефонну вказівку згори» припинити використовувати це словосполучення.

«Ті, хто телефонував, не пояснювали причин цієї вимоги. Можливо, причина в тому, що коли країни Прибалтики та Україна почали переглядати своє ставлення до цієї війни, вони зазнали серйозної критики з боку російської влади. Туркменське керівництво, можливо, побоюється подібної реакції Кремля», – зазначають журналісти.

За їхніми спостереженнями, у репортажах про святкування Дня Перемоги, що вийшли в ефір після 9-го травня, ці слова уже не звучали.

Як сказав один з працівників радіо, операторам довелося помучитися, щоб із записаних напередодні програм вирізати заборонене.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І правильно зробили. Жодна з країн ( у якій є притомні люди при владі), які зазнали совєцької окупації- Естонія, Литва, Латвія, Угорщина, Польща, Чехія, Словаччина і т.д., немає цього терміна. То і що? Вони від цього гірше живуть чим Білорусь чи Україна, які плазують перед москалями, які і до і після ІІ-ї світової відправили на той світ мільйони людей, значно більше ніж нацисти.
Відповісти
Останні новини
У колишній республіці СРСР заборонили термін «Велика Вітчизняна війна»
22 травень, 2012, 15:43