Як власники АЗС дурять українців на бензині

Як власники АЗС дурять українців  на бензині
В Україні АЗС безкарно продають під виглядом іменитого бензину неякісні продукти. При цьому лабораторні перевірки якості бензину і дизельного палива припинені, а діяльність компаній, що випускають і реалізують неякісні нафтопродукти, не тільки не присікається, але фактично заохочується, пише Дзеркало тижня.

Експерт Сергій Сапегін, розповів, що бездіяльність держави призвела до того, що до третини продажів нафтопродуктів благополучно знаходяться в "тіні"

Він каже, що власники роздрібних мереж масово вивели на ринок "преміальні" нафтопродукти, що дозволяють збільшити виручку на 5-15% завдяки націнці "за якість". Так, на даний момент дві третини українських АЗС пропонують два десятка марок бензину "з ім'ям". При цьому мало хто з трейдерів здатний довести, що споживчі характеристики такого палива виправдовують встановлену для нього націнку.

"Відрізнити за ціною дрібнооптові партії бензину різної якості не можливо. Становище в даному сегменті ускладнюється тим, що згідно з чинним законодавством власники нафтобаз не зобов'язані мати власні випробувальні лабораторії, через що останні практично зникли з усієї системи дрібного опту", - заявив Сапегін.

Експерт зазначає, що періодичні заяви політиків про початок перевірок автозаправних станцій "вже сьогодні" і показові процеси проти окремих порушників проблему не вирішують. Так що на часі лабораторним контролем якості нафтопродуктів займаються лише власники національних мереж і громадські організації, яким також складно щось довести.

Крім того, на думку експерта, нестача якісних нафтопродуктів в Україні існує давно, але вона викликана зовсім не відсутністю попиту або технологічною відсталістю вітчизняних підприємств.

"Виробляти в нашій країні нафтопродукти європейської якості просто невигідно. Суб'єкт господарювання, який зважується на цей крок, потрапляє у складну ситуацію, оскільки змушений конкурувати з власниками десятків документів на всілякі альтернативні палива та їхні "досвідчені партії". Останні масово реалізуються під виглядом нафтопродуктів відомих підприємств з використанням їхніх же сертифікатів відповідності та паспортів якості, підробити які нескладно", - мовив Сапегін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хай захіндно-групового магната перевірять в то бодяжить "га*н*" і ставленик янека-гавнянека... і в нього на заправках бензин не доливають...!!!!!
Відповісти
кілька днів тому заправив дизель на WOG, та що на виїзді з Ковеля на Луцьк, через кілька кілометрів авто перестало їхати, почало диміти... Пальне гуано....
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=RX761XVVM9o
розвиваєм цей напрямок і небудем задежати від нафтових магнатів і власників автосервісу!!!
Відповісти
Подивіться Про Tesla Model S
І тоді зрозумієте не треба сапонсорувати нафтових магнатів
Відповісти