Луцьких педагогів навчали як діяти у надзвичайних ситуаціях. ФОТО

Луцьких педагогів навчали як діяти у надзвичайних ситуаціях. ФОТО
У Луцьку рятувальники Державної служби із надзвичайних ситуацій взяли участь у семінарі-практикумі на тему: «Заходи для запобігання пожеж і надзвичайних ситуацій, дії на їх випадок та правила порятунку людини», повідомляє Управління ДСНС у Волинській області.

Під час заходу рятувальники ознайомили працівників освіти із структурою пожежно-рятувальної служби, її основними завданнями, розповіли про основні причини пожеж і надзвичайних ситуацій.

Присутніх навчили алгоритмам дій під час пожеж, надзвичайних ситуацій техногенного і природного походження, правил поведінки при загрозі отруєння небезпечними хімічними речовинами, надали необхідні методичні електронні та друковані матеріали для широкого використання в навчальному процесі для поширення цих знань серед підростаючого покоління.

Рятувальники та педагоги зійшлись на спільній думці, що біду краще попередити, аніж ліквідувати. Тому окремим об’ємним розділом практикуму стало детальне вивчення основних заходів безпеки життєдіяльності як для дорослих, так і для дітей різного віку.

Присутні обговорили також шляхи впровадження нових цікавих методів серед учнівської молоді щодо їх залучення до дорослої роботи із запобігання пожеж і надзвичайних ситуацій за принципом поширення знань про безпеку «від рівного-рівному». Така практика успішно себе зарекомендувала у низці навчальних закладів обласного центру і тому педагоги вирішили вжити всіх заходів для її поширення у школах, де вони працюють.

Також голова Луцького методичного об’єднання педагогів цього з предмету Віктор Лотоцький запропонував ініціювати впровадження у навчальних закладах посади координаторів з питань безпеки, які виконуватимуть роль своєрідного ланцюжка між вчителями, учнями, громадськими установами, волонтерами та структурами цивільного захисту для ефективного обміну досвідом у цій сфері, що сприятиме формуванню в дітей поважного ставлення до правил особистої безпеки.

В практичній частині семінару рятувальники провели для педагогів заняття з правил користування вогнегасниками та порядку виконання на спеціальному манекені реанімаційних заходів – непрямого масажу серця та штучної вентиляції легень непритомної людини. Також вчителі навчились правил надання допомоги хворому при епілептичному та істеричному припадках, у випадку потрапляння сторонніх предметів в дихальні шляхи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДСНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лотоцького звати Олег
Відповісти
А хіба пана Лотоцького звати не Олег?
Відповісти