Спілка письменників потерпає від свавілля Волиньради

Спілка письменників потерпає від свавілля Волиньради
Письменники просять прокурора Волинської області Вадима Максимова визнати неправомірним і опротестувати як таке, що прийняте з порушенням чинного законодавства, рішення облради про виставлення на аукціон приміщення, в якому перебуває регіональний осередок НСПУ.

Про це йдеться в заяві до прокуратури за підписом голови облорганізації Національної спілки письменників України Олега Потурая, повідомляє IA ZIK.

Потурай нагадав, що під час сесії Волинської обласної ради 21 листопада було прийняте рішення про приватизацію частини нежитлового приміщення на вул. Лесі Українки, 9 в місті Луцьку, в якому знаходяться комунальне підприємство – видавництво «Надстир’я» та громадська організація – Волинська обласна організація Національної спілки письменників України.

«Це рішення, на наш погляд, прийняте з явним порушенням законів України. Зокрема, Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», який забороняє приватизацію приміщень, котрі становлять національну, культурну та історичну цінність і перебувають під охороною держави. Приміщення на Лесі Українки, 9 є пам’яткою архітектури. А також Закону України «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок», який забороняє приватизацію приміщень творчих спілок та видавництв», – йдеться в заяві.

У Спілці письменників також вважають, що згадане рішення було прийняте ще й з порушенням регламенту обласної ради.

«За приватизацію проголосував нібито 41 (сорок один) депутат. Однак, дізнавшись про результати розгляду, один із депутатів обласної ради – Роман Микитюк тут же написав заяву (копія додається) на ім’я голови обласної ради, в якій стверджує: «... я не брав участі у голосуванні по даному питанню, оскільки в той час був відсутній у залі». Отже позначка «за» у відомості про розгляд питання на сесії, що стоїть проти прізвища депутата Р.Микитюка – груба та відверта фальсифікація результатів голосування, за яку має понести відповідальність голова обласної ради Вітер В.С. Питання фактично не отримало підтримки більшості депутатів», – зазначає Олег Потурай.

Тому Спілка письменників України просить прокурора Волині Вадіма Максимова відновити закон та справедливість – рішення Волинської обласної ради від 21.11.2014 р. «Про затвердження переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які пропонуються приватизувати у 2014-2015 роках» визнати неправомірним і опротестувати як таке, що прийняте з порушенням чинного законодавства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Винних в тюрму
Відповісти
Не гарно. Це тиск на тих,хто може себе захистити лише мистецтвом,а воно беззбройне. Огидно навіть чути про такі діі облради і іі Голови. Може тихий протест або гучний. Я радив би відстояти своі права і підняти на ноги всіх митців Волині і не тільки. Прийшла пора культурноі революціі і люстраціі безкультурних.
Відповісти
Не гарно. Це тиск на тих,хто може себе захистити лише мистецтвом,а воно беззбройне. Огидно навіть чути про такі діі облради і іі Голови. Може тихий протест або гучний. Я радив би відстояти своі права і підняти на ноги всіх митців Волині і не тільки. Прийшла пора культурноі революціі і люстраціі безкультурних.
Відповісти
Ще Дмитро Чобіт написав про БЮТ як про монолітне болото. Блін, і зараз Пустовітний Вітер віє.
Відповісти
стоп-стоп, це раніше можна було протестувати. а заарз ці письменники будуть оголошені агентами фсб.
Відповісти
Пора збирати підписи про відставку Вітра. Так красти не можна!
Відповісти
гидним свидомим майданивцям их брехлива "гиднисть" на лице не по словах а по дилах их пизнаите их а дила новои бендеривськои влади що прийшла по крови людиноненависницьки и фашистськи
Відповісти
Обидві організації, які орендують приміщення, платять за оренду по гривні за метр?! З якої статі? Приватні видавництва платять так, як і усі підприємці. Це одна сторона справи. Інша ж полягає у тому, що "Надстиря" вже давно нічого не видає, а старі заслуги заслужила не нинішня очільниця. Єдине, що надто помітно, що вона на побігеньках в хитрожопого Головенка, який прилаштовується то під видавництво духовної літератури, то під церкву, то під Бога, то під чорта, лише б не платити і збити капітальчик. Перед законом усі рівні. А щодо приміщення, то воно просто приглянулось комусь: в центрі міста така споруда! Хтось підказав Вітеру, бо, можливо, він зі своїм не вельми широким інтелектом і інтересами навіть не знав про його існування чи статус. А ще не виключено, що "приватизатор" взяв в "долю", а тут "ценз" скоро закінчується. В таких умовах всі засоби хороші.
Відповісти
Останні новини
Спілка письменників потерпає від свавілля Волиньради
29 листопад, 2014, 20:38